-->

Långcykling: Stockholm-Furuvik (170km)

Sommarens långcykling blev kortare än förra sommarens cykling på 20mil men jag klassar ändå 17mil på en dag som en långtur.

Långcykling-Stockholm-Gävle

Länk Till Fler Cykelinlägg

Under arkivtaggen #Cykel så finner ni allt om ovan cykel och diverse inlägg om förberedelser, därför ska jag fokusera på själva långturen i detta inlägg..

Cykelväg-Stockholm-Furuvik

Cykelvägar Via Google Maps

Startade tidigt när solen gick upp och räknade med att vara framme på 9 timmar inklusive en matpaus och ett par andra kortare stopp.

Det stämde rätt bra, 17 mil tog lite över 8h inkl. pauserna.

Det som sinkade något var vänster knä som inte ville vara med alls sista 2 milen och jag trampade därför med bara höger ben eftersom inga värktabletter jag hade med mig klarade av att ta bort smärtan.

Cykel-GPS-Powerbank

GPS + Powerbank

Hade med mig sonens uppladdade iPhone5 och även en fulladdad powerbank som båda fick plats i den vattentäta telefonhållaren för iPhone6 som jag köpte förra sommaren.

Denna kombination gjorde att jag kunde ha GPS:en påslagen under hela dagen och därför slapp stanna och bläddra i kartor.

Google-Maps-Cykel-Grusvägar

Google Map Hittar Cykelvägar/Grusvägar

Google maps ledde in mig på riktigt små grusvägar som oftast var helt ok, som ovan grusväg strax söder om Uppsala som gick precis utmed järnvägen under en mil. Man kände sig lite ute i ingenstans, inte en människa eller hus i sikte.

Trampar man på en fullblodsracer så kanske inte google maps cykelvägar är de bästa, däremot kan du välja bilväg och kryssa i att den ska undvika motorvägar.

Cykelvägar-Google-Maps-Privat

Cykelväg Enligt Google = Privat Område

På vissa ställen hade Google maps helt FEL som här ovan där godsägaren tröttnat rejält på att folk kom gåendes/cyklandes in på deras privata tomt.

Tänkte först bara passera men han mötte mig på bron med sina två lösa hundar och var smått otrevlig så, jag vände och tog en omväg på en typ en 1mil.

Cykla-Smala-Bilfria-Vägar

Fina Små Bilfria Vägar

Förutom missen med privata vägen så hittade Google Maps riktigt fina bilfria vägar upp hela vägen mellan Uppsala och Gävle.

Sträckan Stockholm-Märsta är numera riktigt bra och har separerad cykelväg hela vägen, även gamla Stockholmsvägen har cykelväg numera. Denna bit hade Google inte fått info om ännu men jag visste att den cykelvägen (Väsby-Rosersberg) öppnades 2017.

Furuvik-Huvudingång

Framme Vid Furuvik

Väl framme så var huvud, ben och rumpa beredda att cykla mer, tyvärr är det något med mitt vänsterknä på längre sträckor än 10 mil så den ville inte följa med och cykla en meter till.

Ska fortsätta att laborera med bike setup, kanske höja sadeln ett par millimeter och vrida på spd-pucken lite. Dock är knät helt ok igen efter 24h vila så det är inte värre än så.

Denna dag bevisade i alla fall att en cyclocross är en grymt flexibel hoj som rullar nästan lika lätt på landsväg som en äkta racer men klarar även grusvägar lika bra som en hybrid.

På bilderna i inlägget ser ni de nya kanttrådshjulen (läs mer).

0 Besökare har kommenterat :