-->

Test: Sälja Prylar På Täby Loppis

I typ två veckor har jag rensat husets två vindar och tagit ner saker som ingen längre kommer använda. I samma veva körde jag även bort två proppfulla #CrossTouran-lass med kartonger och annat skräp till tippen.

Vad-Kostar-Stor-Plats-Täby-Loppis

Nya Täby Loppis

Prylarna som hade någon sorts säljvärde kvar fick åka med till årets sista loppishelg på Nya Täby Loppis (f.d. loppis på Täby galopp).

Eftersom jag dagen till ära rullade i en stor fin transportkärra så hyrde jag en stor dubbelplats för 250:-/dag och smällde upp ett tält framför bilen eftersom vädret var lite ostadigt.

Loppmarknaden hade öppet 11-15 och säljare fick komma in på området redan 9 för att förbereda. Så fort man öppnat dörrarna och lyft ut första kartongen, alltså runt kl 9 så var "fyndjägarna" där och rev och prutade, alltså två timmar före öppning.

När de insåg att jag inte kommer halvera alla priser så började de sakta röra sig mot nästa nyanlända säljare som stängt av motorn.

Loppis-Lego-Brio-Playmobil-Fotbollskort

Duplo + Vanligt Lego + Brio

Efter en lång intensiv första dag var man helt paj i kroppen men på kvällen så bestämdes det ändå att det skulle säljas även på Söndagen och då skulle bilen fyllas med allt Duplo och Brio som låg osorterat på vinden.

Tågbanorna packades i små påsar med en loop-8-bana, lite träd, bilar och hus. Dessa gick lätt att sälja på Söndagen. Samma sak med Duplo't, 30:- per ovan påse var inga större problem.

Småbilar låg i en gammal barnbalja, 10:-/bil var lagom pris men en DVD var inte värd lika mycket. Ett par hundra DVD-skivor togs med dag 2 men bara ett tjugotal blev sålda.

Vanligt Lego hade också gått att sälja mer (alla våra oöppnade små byggsatser för ~20:-/st gick direkt) men även fotbolls/pokemon-kort hade gått att sälja snabbt.

Sälja-Loppis-Täby-Galopp-Har-Flyttat

Verktyg Var Iskalla

Barnböcker i fint skick var gångbart för 10:- per bok, vissa barnspel och pussel likaså (många var dock skeptiska till att de var kompletta och det skulle nog jag också vara).

Verktyg från #Garaget hade jag också med mig, dessa var iskalla. Gamla Bahco-verktyg från 70-talet håller ett högt värde på t.ex. Tradera eller blocket men på loppis vill "fyndjägarna" köpa dem för en tiondel av deras blocket-värde, så de flesta verktygen fick åka med hem igen.

Proppfull-Transportbil

Summering Av Nya Täby Loppis

Att stå på Nya Täby Loppis kostar 170:- för en liten bil och 250:- för en stor, så jag betalade 500:- för en helg och sålde saker för nästan 4500:- så ska det löna sig så bör man ladda upp med massor av saker.

Om det är värt det? Jag gjorde det inte för pengarna, mer för att få tömma gömmorna lite och göra sig av med saker ingen i huset längre behöver - En rätt befriande känsla faktiskt att göra sig av med allt krafs, sälja eller köra bort till myrorna på vägen hem..

Fyndjägarna var otippat aggressiva och man bör vara två på plats direkt på morgonen. Man bör även hålla dyra saker inom armlängds avstånd för det är många skumma typer där.

0 Besökare har kommenterat :