-->

Recension: Red Dead Redemption 2 (#RDR2 Story Mode)

Höstens stora spelsläpp var för en dryg vecka sedan (26/10) då Rockstar släppte uppföljaren Red Dead Redemption 2. Jag har nu spelat klart spelets Story Mode, som detta inlägg ska handla om.

Red-Dead-Redemption -2-Story-ModeRed-Dead-Redemption -2-Story-Mode-Mat-Växter-Djur

Du är Arthur Morgan

Vilda västern storyn börjar direkt (som en bra actionfilm och precis som GTA5 började) med att du och ett gäng andra tar er igenom en snöstorm för att söka skydd. Jag reagerade redan här att grafiken var väldigt levande, snön yrde verkligt, hästen frustade och träden rörde sig naturligt.

Du spelar den lugna karaktären Arthur Morgan, som alltid ställer upp för sitt team och ser till att de har mat, pengar och är säkra.

Man lär sig tidigt att spåra djur och jaga, något som man sedan gör genom resten av spelet. Jaga, flå, grilla över lägerelden för att hålla sig mätt och stark. Man kan nörda ner sig helt i detta eftersom det finns olika recept som kräver olika örter, kött och ingredienser.

De skjutna djurens skinn kan sedan säljas för att Arthur, eller "du" skall kunna köpa bättre vapen och varmare eller svalare kläder. Något man måste hålla lite koll på, om man spelar petigt för du tål inte kylan lika bra om du ger dig upp i de snötäckta bergen med sommarkläder, för att t.ex. jaga björnen, för att kunna göra den där coola björnmössan.. :)

Red-Dead-Redemption -2-Story-Mode-Moral-Val

Arthur, Moral och Dutch

Jag spelade nästan hela storyn som "almost the good guy" men det innebar inte att revolvrarna hann kallna för det. Hela #RDR2 Välden var full av gäng som ville sno dina saker och mörda dig för att du bara stannade till vid deras läger så det var bara att peppra på och sedan "loota" alla uppkäftiga drägg du sänkte.

Ovan ser ni t.ex. hur ett gäng rider upp oss "fredliga" för att ta våra varor vi precis varit och handlat till lägret. Dessa busar lever givetvis inte längre men det "roliga" i spelet är att om vi försvarade oss och någon såg detta spektakel så blev VI jagade av lagmännen.

Men man lärde sig rätt snabbt hur man ska göra för att inte bli tagen eller dra på sig en ny "bounty" hela tiden (gick att köpa sig fri från dessa vid posten, men det kunde snabbt bli riktigt dyrt).

Fast då och då gick det inte att undvika en "bounty" och då hade man snart efter sig en massa prisjägare som givetvis alltid dök upp i fel läge när du hade glömt den stora pumphagelbössan på hästen.

Kliver du av hästen så har du bara med dig det stora vapen du höll i när du red och såklart dina revolvrar (i början har du bara en revolver). Så innan du lämnar hästen bör du alltså välja vilket vapen du skall ta med dig och kanske även borsta, mata och klappa din häst lite så era band stärks snabbare..

Red-Dead-Redemption -2-Story-Mode-Banrån-Tågrån-Pengar-Våld-

Storyn Är Grym

Storyn i RDR2 är verkligen grymt välgjord men spelet kan stundtals innehålla lite väl långa ridturer och även lite seghet i gång/ridning samt sega dialoger/filmsekvenser. Dessa videos kan man trycka förbi men då tappar man lite av storyn så för att få den bästa inlevelsen är det bara att "härda" ut och se klart dem allihop.

De långa ridturerna minskar en del mot slutet av storyn då de ofta ersätts med en video istället och du kan även uppgradera ditt läger för att aktivera "fast travel" till alla städer du redan besökt, så gör detta tidigt.

Ridturerna i RDR2 kan även köras på autopilot. Sätt en waypoint, rid upp lite fart och håll sedan ner glidplattan tills filmläget aktiveras. Nu rider du med autopilot men lämna inte soffan för det, autoläget reagerar inte om det dyker upp busar på vägen..

Arthur Är Lite Mesig

En sak som jag retade mig lite på var att Arthur var så mesig mot gängledaren Dutch som utnyttjade honom/dig, men det är liksom meningen att man ska bygga upp ett agg mot Dutch tror jag (utan att spoila något). Samma sak med kvinnorna, Arthur var väldigt hjälpsam mot alla och jag tror inte han fick till det med någon under hela storyn. Faktum är att det inte finns ett uns sex eller naket i RDR2, det närmaste är väl när man badar och får kvinnlig hjälp!

Red-Dead-Redemption -2-Story-Mode-Modda-Vapen-Custom-Weapons

Skräddarsy Vapen och Utrustning

Alla vapen du tar av blyfyllda döingar eller köper kan du sedan modifiera och anpassa så att de blir dina egna.

Samma sak gäller dina hästar, sadlar och din söta midjeväska. Under spelet växer håret och skägget hela tiden och dessa fjun kan du sedan trimma hos barberaren eller själv vid din spegel i lägret.

Red-Dead-Redemption -2-Story-Mode-LångtråkigtRed-Dead-Redemption -2-Story-Mode-Köpa-Farm-Bygga-Eget-Hus

Otippade Vändningar - Olika Slut

Story-läget i spelet är uppdelat i 6 huvudkapitel som har lite olika stil och de bjuder på en del otippade vändningar.

Efter kapitel sex fortsätter spelet med epiloger som baseras på hur du spelat och vilka val du gjort, främst i slutet på kapitel sex.

Testad-Red-Dead-Redemption -2-Story-Mode

Storstäder, Poliser och Prisjägare

Jag trivdes helt klart i de öppnare delarna av kartan. I storstaden vimlade det av poliser och så fort man råkade stöta emot någon så hade man halva polisstyrkan efter sig.

Hos sheriffen i varje by hängde man en hel del under storyn då många uppdrag gick ut på att fånga in olika personer, levande och sedan transportera dem med hästen tillbaka till cellen. Ersättningen för detta var ofta bara ynka 25$.

Storstäder var jobbiga att rida snabbt i, det var även täta skogar och jag vet inte hur många gånger jag krockade med träd, en gång så pass hårt att jag var tvungen att avliva min lilla pony. :(

Red-Dead-Redemption -2-Story-Mode-Recension-Summering

Summering Av RDR2 - Story Mode

Jag som är uppväxt med Zeb Macahan, Clintan och ja även Lilla huset på Prärien kom snabbt in i spelet, eller jag snarare sögs in och ville helst spela igenom hela storyn non-stop utan vare sig mat eller sovpauser..

Även om huvudstoryn nu är färdigspelad så finns det en hel del saker man kan roa sig med, fast jag tror jag tar en liten spelpaus nu och väntar tills online-delen aktiveras och jagar, fiskar, lever rövare eller bygger på min ranch i den istället.

Story-Mode i Red Dead Redemption 2 får av mig fem björnvrål av fem möjliga och spelet med sin lite mer vuxnare karaktär träffade mig som en indianpil, rätt i cowboyhjärtat.

Läs gärna mer om mitt gamingintresse under taggen #Gaming.

0 Besökare har kommenterat :