Flytta Domän Från Loopia Till Binero

Jag köpte en gång i tiden domänerna fixarfarsan.se och .com från citynetwork och allt lirade sedan på fint, kostade bara en spottstyver per år och tjänsten var dessutom stabil.

Sedan tog Loopia över och den övergången gick också fint utan hack i maskineriet. Hacket kom först nyligen när jag fick en faktura från Loopia. Den var inte på mycket men ändå, jag hade ju betalat mina domäner till 2025 (som ett SEO test men vi går inte in på't nu).

Flytta-Domän-Loopia-Binero

Flytta .SE Domän Är Gratis

Det visade sig att den rena domän-tjänsten jag köpt på Citynetwork inte fanns på Loopia utan där var man tvungen att köpa en extra DNS tjänst för att ens kunna ställa in de DNS inställningar för sin domän.

Detta var lite surt tyckte jag, eftersom jag som sagt tagit och betalat för X antal år framöver och inte behövde betala något extra på citynetwork för att peta in ett par enkla DNS värden.

Kollade runt lite snabbt hur andra .SE leverantörer tillhandahöll sina rena domäntjänster och Binero hade samma setup som Citynetwork så jag chattade med dem, reggade ett konto och flyttade raskt över FixarFarsan.se på en timme och satte sedan de DNS-värden som blogger plattformen krävde.

Att flytta en .SE domän är helt gratis men .COM kostar en slant så den lät jag vara kvar på Loopia eftersom killen på Binero berättade om ett bra trick.

Peka-Loopia-Domän-Till-Binor-namnservrar

Loopia Pekar Mot Binero

På Loopia går man in under Namnservrar för sin domän, i mitt fall FixarFarsan.com och pekar ut DNS servrarna hos Binero.

Namnservrar kan man alltså ställa in, men du kan inte sätta några DNS värden hos Loopia utan deras LoopiaDNS tjänst.

Vidarebefodra-domän-Binero

Många Hopp Bakom Scenen

På Binero skapade jag också domänen FixarFarsan.com (fast den alltså fortfarande var registrerad hos Loopia) och öppnade dess DNS inställningar, som ingår i deras enkla domäntjänst. Där skickade jag vidare fixarfarsan.com till fixarfarsan.se, precis som jag alltid gjort.

Så om ni går in på fixarfarsan.com så kommer frågan först gå till Loopias DNS servrar, som svarar att de inte vet mer utan att man ska gå till Bineros namnserver och fråga. Dessa svarar då att man ska gå vidare till fixarfarsan.se, som i sin tur hämtar innehållet från fixarfarsan.blogspot.com.

Smutt lösning va? :)

Jag gillar inte företag som mer eller mindre tvingar en att köpa en extratjänst, som man inte behövde tidigare. Om ni också blev "drabbade" på samma sätt kan ni säkert göra en likadan snurra för att slippa betala för LoopiaDNS tjänst, helt i onödan.

Läs gärna fler liknande inlägg under arkivtaggen #IT.

0 Besökare har kommenterat :