-->

Julbelysning - Snygg, Smart, Mysig ELLER För Mycket?

Nu i December innan snön ligger vit på marken så är det jäkligt SVART ute och då är det faktiskt lite skönt med all julbelysning utomhus. Tänkte visa lite exempel på snygg, smart och mysig belysning, men även när det kanske blir FÖR mycket..

Stort-Upplyst-Träd-Sollentuna

Snygg Julbelysning

Den snygga får representeras av detta stora TRÄD som Sollentuna kommun har klätt med snygga slingor. Halva trädet verkar vara inne på en enskild tomt så det är bara kommunens sida som är klädd.

Det lyser upp fint när man cyklar till jobbet, i det annars kolsvarta!

LED-Slinga-Träd-Utomhus-Decembermörkret

Mysig och Smart

Det mysiga får stå för den egna lilla LED slinga i äppelträdet som lyfter framsidans mörker något, samma sak med pingvinen..

Dessa båda tänds av ett Telldus system när solen går ner.

Julkrans-Dörr-LED-BelysningSmartahem-Julbelysning-Fjärrbrytare

Batterilampor Med Schemaläggare

Dörrkransen med LED går på tre AA batterier men tänds med ett inbyggt schema (tänd 8h, släckt 16h). Smart, även om denna slukar batterier och är inte så starka som på bilden i mer än ett par dagar.

Hittade ett billigt 3-pack Proove inomhusbrytare på Ö&B så nu kan även julgranar och liknande jul-extra styras separat med brytare i11, 12 och 13. Smidigt att märka brytarna med en namnstandard, i står för INOMHUS, så man sedan lätt kan hitta dem i telldus systemet.

Typ "i11_Julgran", "i12_Hallstjärna", dessutom sorteras de snyggare när alla börjar med I eller U för utomhus.

Blinkande-Julbelysning-Färg

Färg & Blink = För Mycket?

Som avslutning, en bild på när julbelysning goes bananas? Ett hur i krokarna har bara blinkande färglampor och inte så lite heller.

Jag vet inte, tycker det är bättre än kolsvart men lite väl mycket färger och blink för min smak!

Någon sa "endast utryckningsfordon får köra med färglampor och blink under julen" och det stämmer.. :)

Läs gärna mer om mitt #SmartaHem intresse, där man t.ex. kan styra lampor efter solnedgång, lite smartare än med timers!

0 Besökare har kommenterat :