-->

Test: Nya Uppdaterade Risk (Brädspel)

Jag spelade klassiska brädspelet Risk en hel del som liten och minns det som kul och inte alltför komplicerat.

recension-test-av-risk-hasbro

Klassiska Brädspelet RISK

Därför tänkte jag att det kanske vore något att spela under julen med tv-spelsmaffian hemma så jag köpte hem den senaste versionen som fått tillbaka uppdragskorten (tydligen saknades dessa på förra versionen)

Spelregler-Nya--versionen-RISK

Klena Spelpjäser & Plottrig Manual

Nästan direkt när jag öppnat lådan infann sig en känsla av besvikelse. Spelplanen kändes i och för sig bra men alla de små pjäserna kändes klena och billiga samt att regelhäftet gav ett plottrigt intryck, detta trots att spelet kostade nästan 400:-.

test-nya-RISK

Hopplöst Krångliga Regler

Men det var inte plottrig design eller billiga pjäser som gjorde att det blev en flopp. Reglerna var krångliga och hopplöst dåligt beskrivna i häftet och man skulle få nya gubbar efter varje omgång, baserat på hur många territorium man hade och hade man en hel kontinent så fick man bonus, sedan skulle man ändra 5 gubbar till en hästmarkör eller hur var det nu..

Har inget minne av att RISK var så här krångligt när jag spelade det för 35 år sedan, eller så körde vi bara utan att försöka följa alla regler - Kan ha varit så också?

Brädspelandet i julas blev i alla fall en flopp för oss och jag ger spelet betyget 2 av 5 baserat på krångligheten.

Kanske borde man ge det fler chanser men det var bara största sonen som ville testa i julas, de mindre orkade inte ens prova en enda gång (säger nog också en del om hur långt deras gaming och youtube-beroende gått).

Du hittar fler liknande inlägg under min arkivtagg #Leksaker.

0 Besökare har kommenterat :