Test: Grönkålschips

Många säger att grönkålschips är "the shit" så jag gjorde ett försök.

Grönkål-Rå

Skippa De Färdigtvättade i Påsar

Hittade endast en färdig påse med tvättade små blad på vår lokala COOP. Mojsade runt dem i en skål och hällde över olivolja och lite vitlök och salt, därefter in i ugnen på 200 grader i 5-7 minuter.

Grönkålschips-Ugn

Små Blad Blev Pyttesmå i Ugnen

De små bladen krympte i ugnen så stora blad är att rekommendera.

Smaken då? De stekta bladen utan stjälkar var riktigt goda och hade en frasig bra chips-konsistens, stjälkarna var däremot som gummi och gick bort.

Min mage tål inte kål så bra och trots att jag läste att just grönkål skulle vara en snäll kål för IBS magar så kände jag ändå av det och vet inte hur bra det egentligen är att äta detta.

Men ändå, äta igen? Ja, absolut men stora blad då! :D

Läs mer om ugnen dessa stektes i under arkivtaggen #Kök.

Ett sista slutord innan du surfar vidare!

Om du hade nytta av eller bara gillade att läsa ovan artikel, dela gärna länken med dina vänner eller på någon kul social plattform!

I mitt #Arkiv hittar du de tio senaste artiklarna listade, en snabb sökfunktion och även mappar för varje ämne jag skrivit om.

Här kan du även läsa alla senast skrivna #Kommentarer

0 Besökare har kommenterat :