-->

Test: Tvätta Fälgar Med Oxidlösare + Högtryckstvätt

Jag fick hem lite olika tvättprodukter från Fordonskemi förut och först ut blir att testa deras oxidlösare på smutsiga fälgar (ja, har äntligen hittat ork å motivation till att skifta till sommarhjulen).

Test Ad Pro Line Oxidlösare

Oxidlösare Istället För Gnugga?

Jag är alltid lite skeptisk till produkter som sägs kunna ersätta det klassiska "gnugga med trasa" momentet men hey, jag testar gärna!

Sprayade på oxidlösaren på en torr fälg. När färgen blir lila är det klart att spola av men jag körde på lite mer på varje fälg och lät verka en stund till.

Högtryckstvätta Smutsiga Fälgar Oxidlösare

Tvättning Av Vinterfälgar

Efter avspolning med högtryck så blev det helt ok, bättre än jag trott faktiskt och de flesta normala hade nog tyckt att det blev 100%.

Fälgarna blir givetvis inte lika rena som med polish och trasa men oxidlösaren löser fälgsmuts bättre än vanlig avfettning tycker jag.

Testade även oxidlösningen på flygrosten på de vita dörrar och medlet färgades rosa på fläckarna men rosten försvann inte efter bara en avspolning. Ska testa att gnugga in medlet på fläckarna när jag gör den stora vår-rekonden, kanske även får energi till att vaxa hela bilen detta år..

Läs gärna mer om mitt fälgintresse under arkivtaggen #Wheels.

0 Besökare har kommenterat :