Test: Squash För Nybörjare

Detta inlägg ska handla om racketsporten squash som jag började spela lite under vintern då vi på jobbet har tillgång till ett par hallar.

Har spelat en del pingis/tennis (läs "på fritidsgårdsnivå") så började inte på racketsportruta 0 av 10 utan kanske på 3 eller nåt.

Squashracket gick av

Utrustning: Squashracket, Skor &  Bollar

Förutom en hall så behöver du även ett squashrack, inomhusskor med ljus sula och så en boll (mer om bollar längre ner).

Grundreglerna i Squash är superenkla att lära sig. På väggen rakt framför dig har du tre streck. Du ska serva över mittenstrecket och därefter skall du slå bollen mellan det övre och det undre och motståndaren skall sedan göra likadant på volley eller låta bollen studsa EN gång varsomhelst i hallgolvet.

Serve kräver att man har ena foten i en speciell mindre ruta på golvet och att bollen efter ha träffat den övre vägghalvan också landar i motståndarens markerade area.

Ett tips är att inte köpa ett svindyrt rack, finns billiga sportkedjor som säljer lätta ~140g rack för 300:- så dyrare än så behöver du inte gå. Det händer nämligen att man drämmer i racket i väggen när man tar en sån boll och då kan det gå som på ovan bild..

Det är mindre att hålla koll på än i tennis egentligen men JÄKLAR vad man får springa i Squash, världens bästa pulshöjande sport..

Olika Snabba Squashbollar

När jag har spelat med sönerna så har vi kört en blå nybörjarboll som studsar bra och är därför lättare att hinna på.

När jag spelat mot vuxna så har en röd prick känts rätt lagom men jag tycker inte det var så stor skillnad mot en gul prick som jag också testat så prova olika. Två gula prickar är den långsammaste bollen man kan spela med i Squash.

Spela Squash Med Barn

Köpte ett 104g rack till mig och ett barnrack till grabbarna, samma märke och modell men deras handtag var något kortare. En vuxen kan alltså också spela med ett barnrack om man inte råkar ha ett annat till "hands".

Alla mina söner är duktiga i pingis och de två äldre (10/12) klarade av att spela squash rätt bra, så länge de inte dummade sig och tittade upp till den andra som var åskådare på läktaren.

Den minsta (8) kämpade sig knallröd men det var lite väl yviga rackrörelser för att det skulle bli nåt längre spel av det. Men skulle man gå kontinuerligt till hallen å spela så skulle även han snabbt lära sig spelet.

Squash är skitkul och jobbigt så jag ska absolut fortsätta med det och ska eventuellt även testa padel på sikt.

Läs mer om mina försök att hålla mig frisk genom lite #Motion.

0 Besökare har kommenterat :

 
-->