-->

Lenovo Laptop Laddare/Kontakter - Nya USB-C Är För Klen!

Nu kommer lite gnälll kring Lenovos nya USB-C Laptopladdare och alla till synes "onödiga" skiften mellan laddkontakter som skett på Lenovo och kanske även på andra Laptops genom åren.

USB-C Laddare Lenovo Laptop T480

Klen Liten USB-C Laddare

Jag var tvungen att byta min jobbdator nyligen, från en Lenovo Thinkpad T460 till en T480 och i samma veva försvann möjligheten att låna laddare mellan de andra bärbara Lenovo datorerna i huset jag bor i.

Under mina måånga år som trogen Thinkpad-användare så har jag haft en hel uppsjö av olika laddare och kontakter och jag måste säga att denna nya lilla USB-C är klart den sämsta!

Det sägs att denna kontakt kommer bli en standard på de flesta Laptops och visst, det ÄR bra om det blir så. Dessutom är vändbar (änligen!) och liten..

Lenovo Laddare Rektangel

Lenovos Rektangulära Laddarkontakt

Den rektangulära som varit standard under senaste ~5 åren på Lenovos bärbara var en smidig MEN rejäl sak som var lätt att plugga in (fast i början så var man å petade i USB hålen)..

Lenovo-Laddare-5,5mm-VS-USB-C

Runda 4,5 och 5,5 mm Kontakter

Den ännu tidigare stora runda 5,5 mm kontakten var annars den mest optimala anser jag och jag kan inte fatta denna hysteri att byta kontakt, för strömmen är ju densamma och du kan (oftast) ha din gamla laddare och bara köpa en adapter för själva kontakten så, de enda som tjänar på detta skiftande är de som säljer laptoptillbehör.

Jag är skeptisk till en pytteliten klen USB-C kontakt för laddning. Lyfter man upp laptopen medan sladden sitter i känns det som att kontakten inne i datorn böjs, samma sak om man råkar lägga ner datorn och det ligger en penna eller liknande under kontakten..

Näe, detta skifte till ännu mindre laddarkontakt känns som ett jäkla TRAMS av Lenovo, skärpning säger jag!

Läs gärna fler inlägg, kanske lite mer positiva under taggen #IT.

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Glad midsommar!

//M

Anonym sa...

Jag förstår inte varför ingen tillverkare gjort en egen version av Apples Magsafe som ny tyvärr är historia. Bästa kontakten någonsin.