-->

Summering Av #DHS19 (Dreamhack Summer 2019)

Förra helgen var det #DHS19 eller Dreamhack Summer 2019 och precis som vanligt hölls detta event i Elmia-mässan (Jönköping).

Dreamhack Summer 2019 - DHS19

Dreamhack Summer 2019

På golvet, för de som tog med sin egen dator (BYOC) var det i princip same same som på förra årets DHS18 då vi också var här.

Nyheten i år var att eventet var kortat så att de officiellt började Lördag 08:00 och slutade 20:00 på Måndag.

Detta år fanns det även speciella platser för de som ville sitta med andra som var lite extra nördiga på ett specifikt spel.

Datorbyggarna fick mer tid på scen (tävlingar i olika klasser) och det kördes även mer rap-tävlingar på en scen i hall D.

Såg även att väldigt många fler kom till DH och hade med sig sin PS4 eller XBOX, så du måste inte vara PC-Gamer.

Laddare Lenovo Legion

Räddningen: Lånad Extra-Laddare

För sonen på 13 år började allt lite knackigt. Vi hade haft lite snack hemma om att skriva packlistor veckan innan och tänka efter vad man skulle ha med sig men detta är inget som lockar en 13-åring tydligen.

Så när det väl var dags att packa upp och koppla in datorerna så saknades både laddare och lång internetkabel.

Webhallen på plats var schyssta och vi köpte en passande universal-laddare som vi sedan lämnade tillbaka på Måndag kväll.

Nätverkskabel och låswire köptes också på plats men behölls för framtida event.

Det komiska var också att ingen av grabbarna hade med sig någon laddare till iPhone så 100% fail på laddarfronten men allt går ju att lösa och telefonladdare hade farsan med sig två av.

Mat Restauranger Dreamhack Summer 2019

Matställen Dreamhack

Maten var lika bra som förra året eller nej, den var faktiskt bättre och som vuxen fanns det flera olika bra rätter att välja mellan.

Kycklingcurryn för 80:- var så stor att sonen slängde hälften och tacotallriken var inte dum den heller så maten får godkänt!

Montrar Simulatorer DHS19

Mindre Besökare På DHS19

Dreamhack Summer 2019 var märkbart lugnare och hade även mindre montrar än förra året. Detta var oftast bara bra då man slapp köa mer än kanske 5-10 minuter.

Pantamera Kastvägg DHS19

Kastvägg Hos Pantamera

Tävlingar fanns det också en hel av och den klart roligaste var denna kastvägg. Jag gav mig inte innan jag satte bollen i 60 poängshålet och eftersom bollarna var lagade med silvertejp var de så stora att de knappt gick att trycka igenom det minsta hålet.

Så, man fick ta i "lite" och tre gånger åkte den rakt igenom, efter tredje gången tyckte hon i montern att jag kastat klart för det fanns ju inget mer att vinna tyckte hon! :)

Komplett.se Spnsor DHS19

Tidig Nermontering Av Montrar

Gillade inte att matställen och montrar som t.ex. Komplett började montera ner sina montrar redan på Måndag eftermiddag eftersom "det var så lite besökare".

Är DHS19 officiellt öppet till 20:00 så borde alla montrar och matställen vara öppna så länge, annars är det lite fel med tanke på att biljetterna inte var direkt gratis.

Säkerhet DHS19 Dreamhack

Bättre Säkerhet Men Inte Perfekt

Området var detta år mer bevakat och alla besökare fick gå igenom metalldetektorer och öppna sina väskor.

Vi rullade dock in datorer och utrustning via en annan ingång när vi kom och där var det inga detektorer alls och detta påtalade jag vakterna som var där och körde buntband. Vid midnatt var det den stora invigningen (rätt lik förra årets, se video på Facebook) och när folk gick hem därifrån så var staketet åter öppnat och vem som helst kunde kliva in utan att passera metalldetektorerna.

Trots lite kritik kring stängning och "säkerhetshål" så är det ändå kul att besöka DH så om du har barn som spelar, åk ner och bilda dig en egen uppfattning. Ska du bo på hotell måste du boka typ nu för nästa års DHS20 men jag ska snart tipsa om en bra camping där ni föräldrar kan bo medan de unga stirrar in i sina skärmar.

Läs mer liknande inlägg under arkivtaggen #Gaming.

0 Besökare har kommenterat :