-->

Skillnad På Electrolux UltraSilencer & UltraONE?

Husets Electrolux dammsugare är numera uppgraderad och jag ska bara nämna ett par saker, inte gaffla massa om dammsugare!

Electrolux-UltraOne-Green-Dammsugare

Mer Återvunnen Plast

Noterade bara att den nya Electrolux maskinen hade texten "70% recycled plastic" och var då tvungen att kolla om den gamla också hade en liknande fras..

Electrolux-UltraSilencer-Green-Dammsugare

Färre Effektlägen

Den gamla, Electrolux UltraSilencer var gjord av 55% återvunnen plast så nya UltraOne blev ETTA på återvinningspallen och dessutom hade den nya fler effektlägen, gamla hade bara max och min.

Dammsugarpåsar-Electrolux-UltraOne-UltraSilencer

Same Same - Samma Påse i Alla Fall

Handtaget var också lite mer fancy på nya men jag tror ärligt att dessa två maskiner delar det mesta av grunden, t.ex. passade de gamla dammsugarpåsarna och bara det var ju en stor win eftersom jag precis köpt upp ett helt litet lager till gamla maskinen. :D

Vet inte var jag ska arkivera detta, kanske i #TvättStugan?

3 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

En mycket viktig skillnad är att de har tagit bort fästet för dammsugarröret på undersidan, vilket gör att Ultraone tar otroligt mycket mer plats i skåpet/städskrubben, eftersom den nu inte längre kan stå upprätt vid förvaring. Hade aldrig köpt den om jag hade insett detta.

FixarFarsan sa...

I de flesta städskåp hänger man väl upp slangen på en grunka, har du ingen sådan?

Samir sa...

Vi har en UltraOne som inte är "Green". Den som heter "Green" kom senare tror jag, och den fanns bara i svart färg. Den vi har är "jättefin" (inte jag som bestämmer). Jag vill haka på om det här med fäste för "teleskopröret" som det heter (jag vet inte varför "teleskop"). Den plastdetaljen sitter på sidan på vår, men den har spruckit (efter kanske 8 år så det höll bra länge, maskinen är 11 år nu). Jag provade en gång att limma med superlim, det höll i ett par omgångar sedan släppte det.

Den vi har heter exakt UltraOne Z8820. När jag var inne på Electrolux webbsida idag och kollade efter ett nytt sånt där "teleskoprör" (kostar 402 kr) så såg jag att de har även "Stötdämpare (vänster sida) för handtag till dammsugare" (art. 1181346048). Den såg exakt likadan ut som på våran. Men när man matar in serienummer (910286903) för maskinen på den sidan så står det att den inte passar. Kundtjänst säger också samma sak. De menar att den artikeln är till för UltraOne Green ZG8800 och en AEG AG8800 som är motsvarande maskin men under AEG märket. Det är bara det att... det är exakt samma hölje på alla sätt! De har bara lagt till ett "G" ändrat "20" till "00" i modellnumret.

Det som finns till vår maskin, UltraOne Z8820 (910286903) är följande: "Handtagssats till dammsugare" (art. 140022564979). Det kostar 309 kr. Det är alltså hela handtaget som går runt dammsugaren, med alla plastdetaljer, inklusive "stötdämpare" med fäste för röret. Men bara den lilla detaljen som spruckit ("stötdämpare") kostar 72 kr! Det är bra skillnad i pris. Enda haken är att den "passar inte". Den passar till ZG8800 men inte till vår Z8820... som är exakt samma form och allting!

Nu har jag köpt både den plastmojängen för 72 kr för "fel" dammsugare och hela kitet för 309 kr för "rätt" dammsugare, så ska jag jämföra själv. Men jag är övertygad om att det här är exakt samma och att det passar bra att byta ut bara den där lilla plastdetaljen. Allt det görs i Kina och man lägger inte ut pengar på att byta plastmall i fabriken om man kan återanvända samma för mer än en modell. Det gör man bara inte. Så jag kan ta gift på att det här funkar lika bra på Z8820 som på ZG8800. Det är bara ett litet pill att få loss det gamla. Det finns ett antal clips som man måste lossa, och ett antal skruvar.

"Green"... så mycket för miljötänk! De vet inte ens vad som passar om man vill kunna byta delar. Varför kasta en fullt fungerande dammsugare om det är bara en liten detalj som är trasig? Electrolux är bra på det här tycker jag, men i det här fallet borde de veta bättre än att gå blint på artikelnummer och serienummer.

För övrigt tycker jag att denna serie från Electrolux är den bästa dammsugaren på marknaden! Handtaget och "teleskopröret" (jag köpte en sån också) är det bästa med dem! Jag tar ofta av och sätter på munstycket och det låssystem som Electrolux har gör att jag kan göra det mycket snabbt och enkelt. Förlänga och korta ner röret är också något jag gör ofta när jag dammsuger för jag har många möbler och andra hinder jag måste kunna komma runt, och det går mycket snabbt. Ingen annan tillverkare på marknaden kommer nära.

De senaste modellerna i serien med "bluetooth" finesser tycker jag inte om. Det är för mycket pill och onödigt. Varför ha en plus och minus knapp i handtaget? Kan man inte böja sig ner för att trycka på motsvarande knapp på maskinen? Kan man inte böja ryggen och gå ner i knäböj så ska man nog överlåta dammsugandet åt någon annan.