-->

Test: Cykelväska VS Ryggsäck Vid Cykelpendling

Jag har under en del år kört cykelpendling med ryggsäck men tänkte nu testa att transportera allt ombyte och min laptop i en cykelväska istället.

Pendlarcykel-Cykelväska

Vattentät & Enkel Att Packa

Cykelväskan jag köpte skall enligt specifikationen vara 100% vattentät men har ännu så länge bara fått utstå lättare skurar.

Don toppmatas och stängs genom att man virar ihop toppen samt låser fast med snabbspänne fram/bak.

Snabbfästen-Cykelväska-Pakethållare

Snabbkopplingar

Den går att knäppa loss rätt snabbt men jag har inte tänkt göra det mer än för rengöring av väska och cykel.

Jag var lite "orolig" för att den skulle skramla men det har den INTE gjort, varken mot pakethållare eller att innehållet skramlar inuti väskan.

Made-Linum-Pakethållare-Cykelväska

Hade kraven att väskan skulle smälta ihop ok med cykeln samt att man skulle kunna behålla sakerna torra oavsett väder. Rent färg och designmässigt smälter den in bra tycker jag.

Fördelar ryggsäck:

Jag har under alla år cyklat med en liten ryggsäck och haft slang, pump och verktyg med i dess ytterfack. Då när du kliver av så har du liksom allt med dig vilket är smidigt.

Har du slang/pump/verktyg i cykelväskans botten som jag har nu så måste du komma ihåg att lasta ur dessa om du lämnar cykeln ute obevakad vilket är lite bök.

Nackdelar Ryggsäck:

Det är tungt på ryggen och på en MTB utan stänkare så blir den sjukt smutsig. Har man som jag en liten på 25L så blir den lätt knökfull och då blir den ännu jobbigare att ha på ryggen i 25+25km.

Fördelar Cykelväska:

Den stora fördelen är att du slipper en jättesvettig rygg och även den extra vikten. Det känns som du glömt ryggsäcken första dagarna.

En annan skön grej är att det finns mer plats i cykelväskan och du får alltså inte en knökfull väska om du tar med jobbhandduk hem för tvätt eller behöver ett gäng extrakläder med dig.

Nackdelar Cykelväska:

Cykeln blir tyngre att flytta på, den blir märkbart mer baktung och blir även mer känslig för sidvindar men alla dessa saker stör inte så mycket i det stora hela, dock något man noterar första dagarna.

FixarFarsan-Cykelväska-VS-Ryggsäck

Slutsummering Cykelväska

På en gubbig pendlarcykel som jag har just nu så passar denna väska in i hela konceptet.

Det ska inte vara FÖR jobbigt att cykelpendla och väskan gör det lite enklare. Precis som el-hjälpen som jag kör med i motvind och i de värsta backarna sommartid.

Packar fortfarande allt i en plastpåse som sedan glider ner lätt i cykelväskan. När du är framme på jobbet drar du upp din påse när du går och duschar. Längst ner på botten i väskan ligger en annan påse med alla verktyg å pump, dessa ligger kvar jämt.

Cyklar du med olika cyklar (eller parkerar ute publikt) så är ryggsäck fortfarande bäst men just nu har jag bara denna pendlarcykel och då är cykelväska grymt mycket bättre än ryggsäck.

Läs gärna mer om mina cyklar och testhojar under #Cykling.

0 Besökare har kommenterat :