Varför Köper Du Ny Mobiltelefon?

Jag bytte nyligen min jobbtelefon från en superslö iPhone 6 med trasigt batteri till en jättestor iPhone 7+ och tänkte idag blogga lite om mina generella tankar kring mobiltelefoner år 2019 och varför man egentligen ska köpa en ny telefon?

iPhoneX-vs-iPhone7

Optimal Storlek På Mobiltelefonen

Jag bytte upp mig i storlek eftersom jag tänkte att den skulle vara lättare att skriva (rätt) på då den har större knappar. Den större skärmen skulle också fungera bättre om man läste jobbmail eller kollade på film under ev. tjänsteresor men inget av dessa blev direkt så mycket bättre tycker jag.

Jag skriver lika mycket fel på den nya och den är snudd på för stor att hålla i och ha i framfickan. Har man den i "sporbyxor" så åker de nästan ner om man går i rask takt så, en iPhone 7+ är FÖR stor men samtidigt för liten för att se på film.

Optimal storlek på en telefon idag är nog den vanliga iPhonen eller Androidluren utan size+.

iPhone7-Foto-Närbild-Fjäril

Otroligt Bra Kamera Redan i iPhone 6

Kameran på min iPhone 7+ har ett speciell porträttläge som ger en bakgrundsoskärpa men även när man tar vanliga fotografier så blir det otroligt fina bilder. Ovan foto är ett sådant exempel, kvalitén är snudd på systemkamera men här på bloggen är den duktigt komprimerad för snabb nerladdning.

Alla bilder här på bloggen är tagna med mobilen de senaste 3-4 åren så redan en vanlig iPhone 6 räcker gott och väl, gäller att ha bra ljus och vara lite kreativ bara.

iPhone-X-Face-ID

Nya Häftiga Funktioner

Behöver vi alla nya funktioner som nya modeller har stöd för? Inte jag i alla fall. Ta t.ex. Face ID, är det verkligen något man saknat och är det ett skäl till att lägga 10000 på en ny telefon? Knappast va?

Är ingen bakåtsträvare, gillar swish och kunna betala med mobilen och även öppna ytterdörren med den men allt detta kunde du göra med en iPhone 6 också..

Baksida-iPhoneX

En Ny Mobil Är Snabbare!?

Så, varför ska vi köpa en ny mobiltelefon? Om ditt batteri är dåligt och telefonen därför går ner på sparlåga eller om skärmen är full av sprickor då ska du givetvis fundera om en ny telefon inte är ett bättre val än att laga.

Men om din 3-4 år gamla Samsung eller iPhone ser hel ut så finns det knappt ett vettigt skäl att köpa en ny för 10.000:-. Byt batteri på den hos en auktoriserad verkstad och ha kvar skulle jag säga..

Berätta gärna hur du tänker, har jag missat något vitalt?

Läs gärna fler liknande inlägg under #Apple eller #Smartphone.

0 Besökare har kommenterat :

 
-->