-->

Testar Subaru e-BOXER (Bensin + EL Hybrid)

Subaru släpper snart sin allra första EL-bensin-hybrid-drivlina och e-BOXER som drivlinan heter på Subaruspråk kommer först i helt nya Forrester och därefter i den mindre XV modellen under nästa år.

Test-Subaru-e-Boxer-Forrester-XV

Vilka Modeller Får e-BOXER?

Jag har nyligen fått hårdtesta e-BOXER i helt nya Forrester (produktionsklara bilar) men även i handbyggda förseriebilar av Subaru XV e-BOXER som lanseras senare under 2020.

Båda modellerna får exakt samma drivlina, dock får Forrester en mer avancerad variant av X-Mode men mer om detta när jag skriver om respektive bilmodell.

Subaru-Hybrid-Forester-e-BOXER-Batteri-RäckviddTestat-Subaru-e-Boxer-Drivlina

Batteri & Elmotorplacering

Batteriet sitter i "skuffen" och går att se om man lyfter på mattan bak. Det sitter skyddat långt in i bilen, mellan hjulhusen.

Elmotorn är på 12kW/65Nm, sitter inbyggd i specialväxellådan och kan driva bilen på ren el i upp till 1,6 km och i max 40km/h.

Drivlinan e-BOXER är främst byggd för att sänka förbrukningen samt höja effekten och inte för att göra bilen till någon elbil.

Enligt Subaru själva har förbrukningen sjunkit med 10% jämfört med förra generationens Forrester med samma bensinmotor på 2 liter och den steglösa växellådan Lineartronic.

Du som e-BOXER förare har inga EV knappar eller liknande som på vissa andra hybrider men du kan ändå påverka laddning och räckvidd genom att köra hybrid-smart.

Subaru-XV-eBoxer

Hybrid VS Plugin Hybrid

Drivlinan fungerade precis som den var tänkt och knuffade bilen framåt ljudlöst vid bilköer och starter, ja så länge man inte var tung på gasen.

En elhybrid som e-BOXER har sina fördelar - Den adderar inte massor av extra vikt till grundbilen och man behöver bara tuta, tanka och köra utan att tänka på laddning, sladdar eller räckviddsångest.

Men om jag ska vara ärlig så hade jag hoppats att Subaru laddat på lite extra och släppt en plugin hybrid direkt, en e-BOXER pluginhybrid med en räckvidd på minst 5 mil som kunde gett Outlander PHEV en riktig match.

Subarutester Inom Kort

Ni kommer inom en snar framtid kunna gå in på mitt bloggarkiv under taggen #Subaru och läsa mer om hur nya Forrester och XV gick på racebana, halkbana, terräng, grusväg, skogsväg och snabb motorväg..

Spara gärna en länk till arkivet eller varför inte följa bloggen via Facebook och få en notis när de inläggen kommer ut?

0 Besökare har kommenterat :