-->

Att "Åberopa" Nybilsgaranti Kan Bli Dyrt

Jag har varit grymt nöjd med Skoda Octavian (kommer faktiskt ett testinlägg om den inom kort under taggen #Skoda) men på senare tid har jag stört mig lite på ett par mindre saker samt att fjärren till Webasto värmaren visade sig vara trasig när jag behövde den.

De mindre två sakerna var mer kosmetiska. Vid kallstart har motorn börjat låta mer, ett skorrande metalliskt ljud och det andra var att framvagnen knirrar när karossen åker upp i farthinder.

Garantijobb-Nybilsgaranti

1 av 3 Gick På Nybilsgarantin

Verkstaden bytte ut fjärren på Webastovärmaren på garanti och detta var kanon nu när Webastosäsongen är här!

Den andra två punkterna kunde de inte hitta något fel kring och för varje felsökning hade de rätt att ta 990:- för i felsökningsavgift.

Jag har haft ett gäng bilar med nybilsgaranti och jag har nog haft inne varje bil på verkstad för liknande små "fel" men detta är första gången som verkstaden vill ha pengar för att konstatera att det inte finns några fel.

Förbättringspotential = Nöjdare Kunder

Jag lyfte detta med verkstaden vid hämtning och påtalade att det vore bättre att man som kund fick visa/fråga om saker är "normala" och kanske ta en kort tur med erfaren tekniker, innan man tar in bilen på verkstaden.

I mitt fall påstår verkstaden att knirret i framvagnen troligen inte hörs då det just nu regnar kraftigt och att jag ska boka en ny tid när vädret är bättre, men jag skulle inte tro det, har nämligen inte råd att åberopa nybilsgaranti igen..

Det Knarrade På Vägen Hem

Knirret (knarrstaget?) hördes by the way i första farthindret jag körde över på vägen hem, trots regn så jag vet inte hur noga de testat och läst felbeskrivningen, att det bara knirrar när karossen åker upp över normal position.

Kommentera gärna och berätta om DU har liknande erfarenheter eller om du anser att nybilsgaranti är en härligt skyddande airbag mot alla oförutsedda verkstadskostnader?

3 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Hej,

Spontant tycker jag att gnidet och
utvattnar nybilsgarantin.

Riktigt illa.....

Någon som vet om det gäller
hela VW-gruppen?

//M

Anonym sa...

Ps

Garantin ska vara just en garanti
och ingen försäkring med självrisk
gömd som felsökningsavgift!

//M

Anonym sa...

Gäller hela VW. Hade liknande fel med motor och gnissel på min passat och som vanligt "hittade" man inte fel och jag fick snällt betala.
Aldrig haft problem tidigare (inne på 4:e passat i rad) men detta lär bli den sista.
//MH