-->

Recension: DeWALT DWE315 multiverktyg

Vi sågs bara lite snabbt första gången men det var något med henne som direkt fick mig att vakna till. Dock dröjde det ett par dagar innan vi sågs en andra gång men hon fanns i mina tankar direkt.

Vid andra mötet visade det sig att mina händer och hennes former var kompatibla och dessutom rörde hon sig på ett sätt som tilltalade mig. Tror ni också på kärlek vid första ögonkastet?

Så skulle man kunna beskriva hur mitt förhållande till DeWALT DWE315 multiverktyg började.

DeWALT-DWE315-multiverktyg-recension

Multiverktyg = Multisåg

Jag skaffade primärt detta multiverktyg för att såga knepiga saker, eller på knepiga ställen men i kartongen följer förutom ett rakt sågblad även ett skrapblad och så en slipplatta för att fästa små triangelformade sandpapper på.

Multiverktyget känns gediget och kraftfullt redan innan man startat det och det beror nog mycket på att den väger 1,5 kilo, således en rätt tung pjäs. Motorn är på 300W och sladden så lång att jag inte en enda gång behövt skarvsladd till den (än).

Sågen kostade 1500:- och det kändes fullt skäligt, nästan billigt så här i efter ett halvår ihop. Det som däremot är svindyrt är alla extra specialsågblad om man köper DeWALT's egna som jag direkt kompletterade med. Metallbladen t.ex. kostade 500:-/st.

Man byter blad väldigt smidigt genom att pressa den silverfärgade spaken mot sig och skifta blad. Bladen kan också sättas i olika riktningar för bästa ergonomi.

kapa-gips-multiverktyg

Kraftig Lampa i Nosen

Med det medföljande sågbladet kan man såga det mesta (ej hårda material som metall dock) som inte är för tjockt, man lär sig snabbt att hålla bladet i den mest effektiva vinkeln.

Lampan i nosen lyser upp arbetsytan grymt effektivt.

kapa-sockellister-multisåg

Kapa Fastspikade Sockellister

Multimaskinens hastighet kan regleras steglöst upp till 22000 varv/minut och detta är väldigt användbart då vissa material inte gillar att sågas på max.

Användningsområdena är sjukt många för denna typ av maskin när man renoverar och ovan ser ni hur jag kapar av sockellister inför en ny dörr och där socklarna var spikade med pistol som jag inte ville ta loss.

såga-golv-DeWALT-DWE315

Kapa Ett Lagt Golv

Här var det ett lagt golv som skulle kapas, också ett jobb som denna starka multisåg eller multiverktyg hjälpte till med sitt vackra leende!

Med vackra leendet syftar jag det halvmåneformade sågbladet jag använde när golvet sågades av. Med det bladet behövde man inte hålla vinkeln helt rätt utan bladet var mer förlåtande och sågade ändå på bra.

såga-vägg-dewalt-dwe315

Såga Upp Dörrhål I Innervägg

Om skruvdragaren är hemmafixarens allra bästa vän så kommer denna typ av multiverktyg på solklar andraplats.

Multisågen sågar inte med überprecision (som en kap & gersåg är vad jag menar) men när något ska sågas på ett överjävligt ställe så är en multiverktyg med sågblad den enda vännen du just då behöver.

DeWALT DWE315 är min stora kärlek från DeWALT, bara tanken på henne får min snickarlust att vakna till liv!

Arkiverar detta inlägg under taggen #Verktyg där du kommer hitta alla mina andra DeWALT recensioner. Du hittar mer om bygget som syns på bilderna under taggen #61kvm.

1 Besökare har kommenterat :
Marie sa...

Tror absolut på kärlek vid första ögonkastet. Har dock aldrig kärat ner mig i ett verktyg😂..eller🤔Älskar ju min verktygslåda där jag har allt jag behöver 😁🙈