-->

Hänga Tung 65" TV På Väggen - Enkelgips? Vad Är Rätt Höjd?

Jag tänkte tugga lite om det här med att hänga upp en stor (ok, en 65" är väl nästan standard idag?) platt-TV på väggen..

Hänga 65" TV På Rätt Höjd

Hänga TV På Rätt Höjd

Den vågräta placeringen var given, i mitten av dörrarnas foder men hur hänger man TV'n på rätt höjd?

Jag klippte ut en låtsas-TV av kartongen, satte mig i soffan och bad grabbarna flytta runt den tills den kändes rätt, då kutade jag fram och mätte..

Fästa TV 65Väggfäste 65" Gipsvägg

Väggfäste 65" TV Enkelgips

Därefter lägga den riktiga dumburken på sängen och dra fast skenor och provmontera fästet så jag kunde räkna ut var fästets ram sedan skulle skruvas fast i väggen för att TV'n skulle hamna på den valda höjden ("Hängde" ni med?). :D

Går åt en del expanderskruvar när man skall hänga detta as till TV i enkelgips. Satte även ett par extra metallskruvar där jag kände att det fanns en regel, men dessa var bara som extra livlinor.

COM HEM CI+ Modul

Glöm Inte CI+ Moduler och Annat

Glöm inte stoppa i CI moduler, ethernet/rj45 kabel och eventuella HDD enheter så slipper du göra som mig och hänga av/på TV'n flera gånger efter monteringen.

Rätt Höjd På TV'n

Måttet mellan underkanten på ovan TV och golvet är 85cm och sitter man och glor på den från 3-3,5 meters avstånd så är det rätt lagom, kanske att den skulle sitta 5 cm lägre kan jag känna så vi säger 80 som den optimala höjden då..

Läs gärna mer om boendet under taggen #61kvm eller om andra liknande bildrörsinlägg under arkivtaggen #TV.

1 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

För högt. Mitten på TVn ska vara mellan 90-110 cm