-->

Montera Bort Delbart Drag = Få En Snyggare Bil?

En av Octavians mest använda utrustning sitter bak och heter det delbara draget. Dragkroken satt på mestadels jämt sedan köpet då jag nästan dagligen drog släp med bilen..

Monterad-Delbart-Drag-Skoda-Octavia

Cykelhållaren Går Varm Igen

Under barnveckor sitter det också på nu under cykelsäsongen då jag ofta kör hem grabbarnas cyklarna från IP..

Länk till ett inlägg om just det: Cykelhållare för Dragkrok

Bortmonterat-Delbart-Drag-Skoda-Octavia

Klart Snyggare Bakdel Utan Dragkrok

Men på senare tid har jag allt oftare börjat ta bort draget och kasta in det i bakluckan när det inte nyttjas. Det tar 30 sekunder och vad jag förstått är detta bra för dragkrokens funktion.

Det handlar inte om att få en bättre krockzon, för det ÄR bättre att bli påkörd utan dragkrok än med.. Nej bortmonteringen handlar för mig BARA om estetik, tycker nämligen att #Skoda Octavians bakdel blir så mycket snyggare utan dragkroken, speciellt nu med större fälgar.

Hur gör du som läser detta? Låter du ditt delbara drag sitta på jämt eller gör du som jag? Eller du kanske inte använder draget alls utan det ligger fastsatt på sin riktiga plats i bilen..

3 Besökare har kommenterat :
Unknown sa...

Håller med, det är skitfult med drag. På min Skoda är det nedfällbart, och jag fäller upp det direkt efter användning. /Calle

Anonym sa...

Håller med. På min Passat GTE åker det elektriskt nedfällbara draget ut på 4 sekunder så det är ju inget att fundera på...

Tobbe sa...

Draget ska bort när det inte används.har fått byta många handtag/lås/krokar just för att de sitter kvar och börjar kärva..
På mina bilar fälls det upp samt demonteras så fort det inte används.