-->

Förbereder För Elbilstest - Laddning Från Förrådet

På Söndag tänkte jag summera en vecka ihop med en liten blå söt elbil och innan jag hämtade den pressbilen så förberedde jag mig och framförallt förrådet lite extra.

Dra-Skarvkabel-Dörrkarm

En Dörrkarm Med Grop

Har en förhyrd parkering utan elstolpe men p-rutan ligger bara 10 meter från förrådet där det numera finns ett 230V uttag så en tjock 20 meters kabel för utomhusbruk köptes in.

DeWalt-Multiverktyg-Multisåg

En Multisåg Är Grym!

Sedan ett par snitt i karmen med min kompis multisågen så att kabeln inte skavde när dörren till förrådet stängdes, klart!

Läs mer om det gula underverket under taggen #Verktyg.

Ladda-Elbil-230V

En Knallblå Elektrisk Testpulka

Själva testbilen kommer ni kunna läsa om under taggen #Elbil men det är först på Söndag kväll!

Var nere och kollade ett par gånger under veckan om kabeln blev varm men skarvkabeln hade ingen extra temp, däremot de fasta klamrade kablarna kändes lite överhettade av en nattladdning så vet i sjutton om jag hade velat ladda så här jämt..

2 Besökare har kommenterat :
Tobbe sa...

Man ska aldrig ladda en elbil med någon form av skarvsladd. Kan bli väldigt varmt. Du får helt enkelt ladda bilar nån annanstans eller fortsätta testa bilar med bränsledrivna motorer.

FixarFarsan sa...

Jag köpte en fetare skarvsladd och höll koll på värmen, som faktiskt var högre i de fasta ledningarna i förrådet. Helst ska man ju anlita en elektriker som drar en fetare kabel från proppskåpet fram till ladduttaget.