-->

Pappan Gjorde Blodig Faceplant Med Lånad (Obromsad) BMX

Lite roligt (helt ärligt roligt alltså) att minsta sonen får sina ryck och blir intresserad av nya saker, kan vara lite av varje men senaste tiden har det varit mycket sikte på skateboard och BMX..
BMX-Utan-Bromsar

Helst Ny BMX! Direkt! Redan IGÅR!

Det skulle såklart köpas en helt ny BMX, helst direkt, en dyr jävel från någon butik som proffsen köper från trots att han aldrig suttit på en eller åkt i en park med en sådan. Så när möjligheten att låna en BMX dök upp så tog vi tacksamt emot den.

Byta-Slang-BMX-Bakdäck

Punka, Inoljning och Genomgång

Cykeln hade stått ute ett par år och var lite ledsen med punka bak så direkt första dagen handlades det in en ny 20" slang.

Byte av slang går smidigt och han fick vara med och meka cykel i vår trånga hall då det just denna dag var riktigt kallt ute i förrådet.
Tricks-BMX-9-åring

Riktiga BMX:er saknar bromsar

Cykelns riktiga ägare hade sett att de "riktiga" trickshojarna i parken saknade bromsar och hade därför börjat ta bort dessa, så jag slutförde detta projekt och lade allt i en plastpåse för eventuell återmontering.

Helt sjukt egentligen att ta BORT bromsar på en cykel, vet någon varför man egentligen gör detta trams?
Sonen har iaf övat att hoppa med den obromsade cykeln nu och lite andra tricks och givetvis vill jag lära honom allt jag kan..
faceplant-BMX-Hopp

"Du måste ha mycket mer fart!!"

Så jag lånade den en mörk kväll och skulle visa att man måste ta mycket mer fart än han gjorde, tog därför mer sats och, TJOFF höger frampeg tog i ett hinder, styret svängde och framhjulet tog tvärstopp.

Fick änden på styret in i ljumsken, bara 2-3cm från Lill-FixarFarsan och flög därefter över samma böjda metallbåge och landade rakt ner på vänster sida av nyllet, BAM!
Tur i oturen att det inte var asfalten som mötte mitt nylle!
Har haft lite ont i näsan, huvudet och nacken efter detta medan egot fick ta ambulans i ilfart till akuten. Ska i framtiden försöka inse att jag inte är så smidig som jag (tror att jag) varit.
Det komiska är att jag har hjälm 999 av 1000 cyklingar och detta var den där enda gången jag inte hade pottan på mig, tur ungen är mer försiktig OCH har hjälm!
Läs gärna mer vettigare inlägg om #Cykel.
0 Besökare har kommenterat :