-->

Skärma Av Datorhörna I Vardagsrummet

Det uppstod ett akut behov av att skärma av en datorhörna i vardagsrummet och till det behövs en del pryttlar som jag tänkte gaffla om i detta inlägg.
En sådan här datorhörna kan användas av bil och teknikbloggare, hemmajobbare, som gaminghörna eller bara för att glo på youtube eller andra streamingtjänster när den ordinarie TV-skärmen är upptagen.. #CompactLiving
IKEA takgardin skena skärma av vardagsrum

Skiljevägg Eller Gardin

I mitt fall ville jag skärma av hörnan med en justerbar gardin, tänkte skärmvägg först som man har på kontor men gardin kändes mer flexibel.

Både gardin och takskena kommer från IKEA. Jag använde även deras kit för vika gardinen till rätt längd och sedan klistra fast den där med strykjärn.
Svive Orion Gamingstol svart

Svive Bord och Stol

Bordet är ett Svive Cygnus Gaming Desk och är grymt rejält och stabilt samt täckt av en tvättbar musmatta med röd kant. Detta bord är helt klart värt sitt pris, musmattan är dock lite känslig om (när) man äter vid skrivbordet.

Stolen en Svive Orion Gamingstol som är något tunnare än de riktigt feta stolarna men man sitter bra tack vare de justerbara mjuka kuddarna. Klädseln är svart fuskläder.

AOC CQ32G1 31,5" välvd bildskärm för gaming (svart)

Stor Bildskärm Med Bra Prestanda

Skall man köpa en bildskärm enbart för arbete så inte prestandan så viktig men skall skärmen klara snabba spel så rekommenderar jag minst en frekvens på 144Hz och 1ms responstid.

Jag valde en AOC CQ32G1 31,5" välvd bildskärm för gaming (svart) som klarar 2560 x 1440 ( QHD 1440p), 1ms och 144Hz. Brutalt trevlig QHD skärm som dessutom var billig på Black Friday, dock saknar den helt höjdjustering.

Glöm inte bort att ansluta din nya värstingskärm via displayport, annars får du inte den snabbaste Hz, bara som en vänlig påminnelse.

Datorn syns inte så mycket men är inte så mycket att titta på heller då den INTE har massa bling bling. Det är i alla fall en Lenovo IdeaCentre G5-14IMB05, med Intel® Core™ i5-10400F-processor, Nvidia GeForce GTX 1660 Super GPU grafik, 8 GB DDR4 RAM och 512 GB SSD-lagring.

En trevlig liten kompakt dator som är riktigt tyst och anpnym så länge man inte maxar den, då låter fläkten mycket men det gör alla stationära gamingdatorer.

NOS C-250 MINI PRO RGB + Logitech G402

Litet Tangentbord + Skön Snabb Mus

Har alltid velat testa ett litet tangentbord så det blev ett litet så kallat 60% tangentbord, ett NOS C-250 MINI PRO RGB med röda mekaniska brytare och anti-ghosting teknologi vilket innebär att även om man trycker ner 10 tangenter samtidigt så registreras alla, tydligen viktigt vid gaming. Trevligt med upplysta knappar men det ser ut som ett miniatyrtangentbord under den stora skärmen.

Musen, en Logitech G402 Hyperion Fury Gamingmus valde jag mest för att kunna matcha färgen. Den har i alla fall 8 programmerbara knappar och ska vara "snabb" (12,5 m/sek) samt har 4000 dpi.

Bra & Dåligt Med Denna Setup?

Det mesta är jag nöjd med, skulle jag göra om något idag så skulle jag nog köpt tjockare gardin samt ett annat 60% tangentbord som har en ESC knapp i vänstra övre hörnet som inte kräver att man trycker ner en FN knapp innan, det finns såna och jag återkommer till en sådan modell när jag (eventuellt) bytt ut denna NOS! :D

Läs gärna fler liknande inlägg under #Gaming eller #IT.

0 Besökare har kommenterat :