-->

Byta Golvisolering Underifrån På Torpargrund = TRÅNGT!

Förra ägarens tillbyggnad (balkongen byggdes in som vardagsrum) innebar att han gjorde en 4 kvm stor torpargrund.
Smutsig-Golvisolering-Råttor

Fuktig Isolering Med Råttspillning

När jag rev altanen så såg jag att isoleringen hängde ner under denna torpargrund och att råttor hade byggt bo där i isoleringen.

Försökte få detta som ett dolt fel men det visade sig att denna typ av fel var för "små" och att det inte var lönt att ens försöka så bara kavla upp ärmarna och ta ett djupt andetag.
Först tänkte jag riva upp golvet inne och göra om uppifrån men golvet var limmat och gick inte att ta upp utan att förstöra.
Torpargrund-Byta-Isolering-Underifrån

Trångt Som Bara Den

Så jag rev ut all fuktskadad isolering med råttspillning, grävde ur lite så jag kunde åla mig in under huset och så byggde jag upp allt underifrån med ny isolering..

Använde de gamla masonitskivorna som ramp så att nya isoleringen inte blev smutsig på vägen! :D
Torpargrund-Vindpapp

Vindpapp

Isoleringen hölls på plats tillfälligt av vindpappen som jag klamrade fast i reglarna.

Torpargrund-Byta-Isolering

Låste Med Konstruktionsplywood

När ny isolering och vindpapp var på plats så skruvade jag en skiva konstruktionsplywood som höll allt på plats ordentligt och runt plintarna tätade jag med byggskum.

Har aldrig jobbat i ett mindre utrymme och att åla sig in och ut var fan nog det jobbigaste jag gjort och att knappt kunna få plats med skruvdragaren under huset satte höga krav på rätt bits för det var jobbigt att få kraft att trycka.. ja ni som bygger själva fattar!
Ringde även ut skadedjursbekämpare som satte ut råttfällor under huset men inget har fastnat i dessa under ett par månader så allt verkar vara lugnt.
Läs gärna mer om detta radhusprojekt under #Radhus.
0 Besökare har kommenterat :