-->

Test/Recension: Tigersåg DeWalt DWE305PK

När jag skulle riva altanen var jag tvungen att låna en mindre fin motorsåg av någon eller skaffa en egen tigersåg och valet föll på det senare.

DeWalt DWE305PK

Så jag köpte en DeWalt DWE305PK för utvärdering och den har överlag skött sig riktigt bra.

Den är sladdansluten och man får hålla lite koll på sladden om man som på ovan bild styckar en gammal altan i bärbara bitar.
En annan sak är att vikten är rätt hög och en klen IT-nörd som mig har svårt att såga med den snett uppåt med en hand, men det kanske man inte kan göra med någon annan 1100 watts tigersåg?

Lite Om Sågbladen

Byta sågblad är enkelt, en riktigt smidig lösning där man bara lyfter på en liten gul spak och byter blad.

Bladets vinkel kan dessutom ändras i fyra olika positioner men inget jag hade nytta av.
Ibland stöter man emot sågbladet så att det böjs, gäller främst långa blad men då tar man bara loss bladet och böjer tillbaka det.
Man märker också när bladet blir dåligt på vissa delar av bladet, då är det som att sågen slutar äta sig igenom materialet.
Riktpriset är runt 1400:- och slaglängden är ca 3 centimeter.

Klarar Många Olika Jobb

Så här ren och fin såg den ut innan den fick börja slita hund i mina händer. Den har under året fått jobba rätt hårt utomhus och är inte längre lika ren, repfri och blänkande.

Förutom att kapa bort altanen så har den även fått radera massa snickarglädje på framsidan av huset, kapat stuprör, sågat skivor, den har även fått klyva massa panelbrädor och rent generellt fått ersätta fogsvansen i många moment.
En stark, rejäl och rätt tung Tigersåg som får 4 av 5 i betyg av mig och ett plus är att den kommer i en praktisk förvaringslåda som även rymmer extra sågblad.
0 Besökare har kommenterat :