-->

Ombyggnad: Sovloft Med Stege Till Barnrum Med Dörr/Utan Stege

Årets längsta titel helt klart, men detta lilla konsultuppdrag hos en vän som precis dagen innan hade flyttat in var ett roligt byggjobb som vi gjorde ihop.
Sovloft-Trappa-Högt-Tak

FöreBilden - Sovloft Med Glasräcke

Förra ägarna hade byggt ett fint loft med glasräcke men eftersom det skulle bo tre tonårstjejer i huset så behövdes ett till barnrum och därför skulle stegen tas bort och på sikt flyttas till "utsidan" av den vägg vi skulle sätta upp.

Regla-Vägg-45x45-reglar-aluminium-profiler

Reglad 45x45 Vägg Med Isolering

Vi mätte och handlade allt grundvirke en kväll efter jobbet och bar även upp det till rummet.

Nästa dag började vi tidigt (ok, 09:00) med att regla upp väggen, sätta gips på ena sidan, isolera och sen gipsa andra sidan.

Det gick fort då det inte skulle vara några elkablar i väggen.
Laga-Hål-Efter-Trappa-Tak

Riva Stegen Tog Mer Tid

Riva bort loftstegen tog lite mer tid för vi ville ta bort den utan att kapa den men gav upp och sågade av den vid taket och bröt sedan loss resten med kofot.

Med facit i hand skulle det aldrig ha gått att få bort den hel då den var spikad i alla ledder och även liksom inbyggd i taket.

Hålet som blev efter stegen reglade vi och gipsade igen.
Bygga-Gipsad-Vägg-Med-Dörr

Klar Vägg Med Dörr På Bara En Byggdag

På eftermiddagen när första lagret spackel höll på att torka drog vi iväg och käkade pizza samt handlade en innedörr och 10 pack lister

Dörren gick också snabbt att få dit så innan jag samlade ihop verktygen vid 23 och styrde hemåt så såg det ut som ovan, nästan klart för färg (enligt uppgift behövdes bara lite mer spackling).

Vi jobbade på bra denna dag tycker jag!
Läs gärna mer om #Sovloft och #Barnrum i mitt bloggarkiv eller kika på mina gamla inlägg om #ByggaInnerVägg.
0 Besökare har kommenterat :