-->

Byta Färg På Fasad Kräver Tydligen Bygglov (4000:- Fattigare)

Bygglovet för att ersätta eternitskivorna med liggande träpanel och även helt byta fasadfärg i samband med panelbyte är nu godkänt av kommunen.
Tiden har även passerat för närmaste två grannar att överklaga så man kan säga att allt inför fasadrenoveringen är klart, enligt den bror-duktiga regelboken.
bygglov-klart-fssadändringbygglovsnsökan-byråkrati-4000-kronor

Ingen Annan Lär Ha Ansökt Om Bygglov

Jag kan dock nästan ta gift på att INGEN i området har ansökt om bygglov innan de målade om och bytte fasadfärg till rosa, citrongult eller någon av alla de udda färger som skolådornas fasader målats om i genom åren.

Jag hade inte heller tänkt ansöka då Väsby kommuns hemsida inte klart specificerar att ett kulörbyte kräver bygglov, men däremot en "ändring som avsevärt förändrar byggnadens utseende" kräver det.
Men så tänkte jag att det kanske är lika bra innan någon bråksjuk granne klagar på ombyggnaden och kontaktar kommunen.
Tog därför kontakt med bygglovsgruppen och ställde frågan, givetvis ansåg de att ett kulörbyte var en avsevärd ändring.. så bara ansöka!
bygglov-ändring-fasadfärg-måla-om-fasad

Jäklig Byråkrati + Jäkligt Dyrt

Det var rätt mycket byråkrati och en massa olika formulär som skulle skickas in, eller beställas. Dock gjordes allt elektroniskt (bra!) men det var mänskliga väntetider på kommunen och ett bygglov av denna enklare sort tog ändå 2 månader att ro i hamn så börja i tid.

Förutom en massa jobbig väntan så kostade denna typ av enklare bygglov även en massa skattade pengar, närmare bestämt som en ny Apple Watch (4000:-).
Följ gärna fasadändringen och massa annat under arkivtaggen #Radhus.
0 Besökare har kommenterat :