-->

Panelbyte Radhusets Framsida = Klart

Man saknar sommaren när man ser dessa bilder, för det var faktiskt då hela fasadrenoveringen gick av stapeln men bilderna fastnade i mörkrummet?
Byta-Panel-Radhus

Lätt Aluminiumställning = Grymt Bra

Den lätta aluminiumställningen bloggade jag om förut, den som fick plats inne i Octavian och gick utan problem att på egen hand resa upp på 10 minuter.

Ställningen står på hjul och är effektivast när den kan stå på en rak slät altan, då kan man flytta den när man sitter längst upp på den.
På radhusets framsida finns en gammal altan som är kass, så varje flytt krävde att man klättrade ner och upp igen..
Försåga-Panel-Ställning

Mät Noga = Kapa 1mm Kortare

Fasaden är klädd med 120 mm bred panel, även den liggande vita är 120 mm.

Jag mätte noga och kapade den liggande panelen nere, lämnade en liten glipa på varje sida och fogade sedan innan jag målade över två gånger.

All panel köptes grundmålad, just för att bli klar snabbt!
Måla-Om-Fasad-Radhus-Svart-Vitt

Panela/Måla Om = Fyra Långa Dagar

Framsidan tog fyra långdagar att panela och måla om. Jag målade allt två gånger och det gick också att göra på en dag då vädret vid tidpunkten var bra.

Framsidan har kvällssol så målade man klockan 06 första gången så kunde man stryka på ett till lager kl11 och få allt klart samma dag innan man gick vidare till nästa fönster.
Framsidan kräver lite mer jobb under 2022 - Bl.a. ny panel på förråd, ny liten mindre altan ska byggas och så det gröna ska väl fräschas till!
Läs gärna mer under samlingstaggen #Radhus.
0 Besökare har kommenterat :