-->

Saneringsföretag Fick Ta Bort Fasadens Eternitskivor

Innan jag började renovera den ruttna fasaden på radhuset så ville jag få bort alla eternitplattor (som innehåller asbest).
Dessa skivor väger som betong och kräver en speciell hantering när de skall kastas. Allt måste plastas in och det finns bara ett par enstaka ställen i Stockholm som tar emot materialet och inte hur mycket som helst.
Eternitskivor-Tunga

Stor Skillnad På Offerterna

Jag skickade ut ett gäng offertförfrågningar och det var stor skillnad på offerterna, priserna skiljde mellan från 15000 till 50000 efter ROT.

Ta-Bort-Eternitplattor-Företag

Billigaste Firman Fick Jobbet

Jag valde det billigaste eftersom de var certifierade och kunde komma nästan direkt. Allt gick enligt plan förutom att de sparade personal och ofta var det bara en kille som slet vilket resulterade i att en av de stora skivorna tappades rakt ner på ett fönsterbleck.

Detta bleck skulle sedan ersättas men det blev ett jättestrul med snickaren och plåten, det slutade med att jag bytte plåten själv.
Sanerad-Fasad-Utan-Eternitskivor

Plastade In Fasaden Efter Sanering

Jag fick dem även att plasta in fasaden där eternitplattorna suttit så att asfaboarden inte skulle bli blöt innan jag hann sätta upp ny panel.

Absolut nöjd med jobbet, det tog två dagar för dem att frakta bort 200 kilogram eternitskivor och jag slapp hålla på med engångskläder och specialmasker.
Läs gärna hur det blev under arkivtaggen #Radhus.
0 Besökare har kommenterat :