-->

Test: Kawasaki ER6-n 2011

Första motorcykeltestet jag lägger ut måste ju handla om min första egna övningshoj, en Kawasaki ER6n från 2011.
Kawsaki-Er6N-2011-Tail-Tidy

ER6n = En Populär Övningshoj

Denna motorcykel var som ny en av de mest sålda i Sverige och den är väldigt populär bland oss som tar körkort och efter ett antal månader ihop så förstår jag varför. Den är enkel att hantera och man sitter skapligt bekvämt i sadeln och har en upprätt sittställning som ger bra sikt.

Min ER6 var redan uppdaterad med “tail tidy”, d.v.s. att bakdelen är rensad och bakplåten upplyft – Ett måste på i princip ALLA motorcyklar om du frågar mig, de flesta är riksfula som original bak!

En ER6 passar de flesta förare, den är låg för korta förare. Ersättaren Kawasaki Z650 har “gropar” i tanken där knäna ska få plats och är man 186cm som jag så är man för stor på en Z650 men vi får plats utan problem på en ER6n.

ER6n-2011-Pris

Hungrig Styrkänsla In i Kurvor

Kawasaki ER6 har en lite speciell känsla i styrningen, jag tror det beror på att framgaffeln har en skaplig lutning jämfört med andra hojar jag kört. Den är väldigt hungrig in i kurvor när du lutar och svänger och den är därför väldigt lätt att klara högfartsbanan med på uppkörningen.

Motorn är en tvåcylindrig radmotor på 649cc/72hk och den låter helt okej när man fått upp varven lite. Prestandan räcker till för att övningsköra på men den sticker inte ur händerna när du vrider på fullt om man säger så. Bromsarna är fullt tillräckliga och fjädringen väldigt mjuk och bekväm. Handtagen är ställbara, en bra detalj!
Test-Kawa-ER6n-Säljes

Lite Småtråkig Instrumentering

Instrumenteringen är inte så sexig på en Kawasaki ER6 från 2011. Hastighetsmätaren är analog på vit botten och lite otydlig att se exakt hastighet på, varvräknaren är digital och svår att avläsa dagtid men båda fungerar ju, jag jämför med nya moderna hojar.

Denna är nu till salu, 2200 mil på mätaren, nybesiktad u.a. i April 2023, servad i höstas då drivpaketet även byttes. Det kan följa med ett slip-on avgassystem, 12st koner och en övningskörningsväst, som ett komplett ta-tung-hoj-kort-paket liksom!

Såld 2023-05-17

Hojen hann inte vara på blocket mer än ett par timmar innan det rasslade in meddelanden och den hämtades med släp till en nöjd 23 årig tjej som skulle ta tungt A-kort!

0 Besökare har kommenterat :