-->

Behandla Gammalt Platt Papptak Med Asfaltsmassa

Har man tråkigt på hemestern och har ett gammalt radhus så kan man alltid renovera lite..
asfaltsprimer-platt-papptak

Asfaltsprimer: Trebolit vs Biltema 3-0

Först var jag uppe och kollade status på taket, var det ens lönt att försöka behandla det eller var det bara att byta hela papptaket?

Det såg helt ut men smutsigt och torrt så jag började med att sopa rent noga och sedan sopa bort allt löst (bra träningspass!).

Köpte sedan asfaltsprimer som jag strök ut med en fasadpensel runt alla kanter och sedan rollade resten.

Trebolit från Byggmax vann alla tre ronder: Billigare, drygare och lättare att rolla ut!

behandla-platt-papptak-asfaltsmassa

Asfaltsmassa = Tungjobbat!

Dag 2 var det dags att lyfta upp massa 10L dunkar med trebolit takmassa som jag valde att stryka ut med en bred mjuk sopkvast.

Med facit i hand skulle jag tagit en smalare sak eller gjort som grannen och krypit runt på knä och jobbat in massan med en filtborste. Tror jag fick köpa en 10L mer takmassa, dock skonade jag rygg och knän genom att stå och jobba så det kanske var värt, dessutom fick nog mitt tak ett tjockare lager massa än normalt.

Massan tar 4-6v att torka helt efter man är klar och på ovan bild ser ni hur mitt tak såg ut innan jag började (som det gröna längst bort på bilden), det i mitten är efter ett lager med asfaltsprimer och det blankare svarta är när takmassan är på.

Varför gör man detta?

Jag har sett grannarnas tak som gjort detta för två år sedan och deras papptak ser ut som nya idag, så jag uppskattar att jag skjuter fram ett takbyte med 8-10år genom att lägga två semesterdagar på detta och runt 4000:- i material.

Läs gärna om hela min renovering under arkivtaggen #Radhus.

0 Besökare har kommenterat :