-->

Test: Triumph Rocket 3 = Dodge Viper På 2-Hjul?

Triumph Rocket 3 med sina 2,5 liters motor och 291 kilogram torrvikt spelar i den tyngre hojklassen och jag har länge velat testa denna bjässe – Nu dagen till ära har jag fått göra det!
Test-Triumph-Rocket-3R-2024

Törstig Som En Bil!

Glömde nämna ovan att den även har ett saftigt grundpris på 260’ och drar minst 0,7 liter milen men inte så konstigt då motorvolymen är mer än dubbelt så stor som på min Octavia kombi!

Däckbredden är 150 fram och 240 mm bak, det behövs för att få ner effekten på 165hk/221Nm i backen och sedan få stopp på åbäket.

Köra-Triumph-Rocket-3R-Effekt-Vikt

King Of The (Open) Roads

Bakom styret sitter man kungligt och skulle lätt kunna tänka mig ta en långtur med denna Rocket 3. Accelerationen är brutal men det lilla ryggstödet på sadeln håller dig på plats och du kan tryggt njuta av kraften utan att hänga i styret.

Rund digital mätare kändes rätt, modern men ändå klassisk – Bar end speglar toppade power-bobber stuket!
Jättecool hoj om man kör mycket öppna landsvägar, passar kanske inte mig som pendlar mycket i Stockholmstrafiken.
Rocket 3 är ett pulvrigare alternativ för dig som letar fet HD eller Suzuki Intruder skulle jag säga – En Viper på två hjul!
Dela gärna inlägget eller läs fler av mina #HojTester här.
1 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Har oxå haft äran att köra denna hoj och håller med om allt och vill även tillägga att den lilla kanten som finns i mitten av sitsen behövs för att man inte ska glida bakåt när man vrider på rullen :-)

//M