-->

Test: Triumph Scrambler 1200 XE

Den är hög och spinkig Triumph Scrambler 1200 XE, precis som jag själv så därför var vi två matching numbers eller..?
Test-Triumph-Scrambler-1200-XE-my24

En Spinkis På En Spinkis

Faktiskt är detta första testhojen som lyckades skrämma mig lite eftersom jag inte nådde ner ordentligt trots en längd på 186cm.

Hände ett par ggr att jag stannade och slant lite med foten och jag förstår nu hur jobbigt ni korta tjejer har det på de flesta hojar ni kör!

Så Scrambler 1200xe är för riktiga män (läs basketspelare), den har mjuk skön fjädring och man sitter bekvämt med en sjukt bra hållning utan att anstränga sig (jag såg tydligen bra ut på den).
Vikten är på 228kg fulltankad, vikten är högt upp men hojen i sig är väldigt smal (van vid en radfyra mellan benen).
Front-Triumph-Scrambler-1200
digitala-mätare-scrambler-1200-2024

Modernt Med Digitala Mätare?

Rent designmässigt är det inga större fel på den, denna “my24” känns väldigt modern och motorn på 1200cc och 89hk/110Nm hade rätt bra stånk på låga varv men på asfalt och landsväg var det rätt tråkig jämfört med en gathoj. Rätt hoj på rätt plats, denna kräver dåliga GS vägar i Norrland eller en safari i Portugal för att komma till sin fulla rätt – Triumph Sverige, när åker vi?

Demohojen hade förutom (standardmonterad) digital mätare en massa olika körprogram och farthållare men displayen var lite svag och svårläst dagtid – Grafiken påminde lite om en Palm Pilot och ni minns den?

Vad kostar den då och vill jag ha den? 156’ ligger grundpriset på och jämför jag det med Triumph Bobber eller BMW GS så känns denna billig men inget för mig, får nog växa till mig lite!

Medan jag gör det, läs gärna vidare bland mina #Hojtester tack eller varför inte dela detta inlägg efter du lämnat en kommentar?

Ett slutord innan du scrollar vidare!

Om du hade nytta av eller bara gillade att läsa ovan artikel, dela gärna länken hit med dina vänner eller på någon social plattform!

I mitt #Arkiv hittar du de senaste inläggen överst, en sökfunktion och mappar för varje ämne.

0 Besökare har kommenterat :