-->

Kör Du Med Friktionsdäck På Sommaren?

Du kör väl inte runt med friktionsdäck fortfarande? Enligt SIFO så gör hela 250.000 bilister det i Sverige, 250.000!

Vidare så finns statistik på att bilar som rullar med friktionsdäck är överrepresenterade i olyckor sommartid eftersom bromssträckan vid farter över 80km/h är hela 40% längre än med riktiga sommardäck.

Jag skriver verkligen under på denna statistik eftersom jag själv upplevt hur dåligt grepp det är, t.ex. när jag körde en Ferrari F430 med friktionsdäck och fick ett kast utan att ens provocera bilen.

Rätt Däck = Rätt Årstid

Jag satt och åt middag med en Ford EDGE tekniker tidigare i veckan som bodde i Michigan och där kör man runt med Amerikanska M+S däck året om trots att deras klimat liknar vårt. De enda som skiftar till riktiga vinterdäck är "Mustangägare" sa han och de klämmer på friktionsdäck eftersom dubbdäck var olagliga.

Rätt däck, på rätt bil och vid rätt årstid är min summering om du ska köra på den säkra sidan!

Hankook = Däckpiraterna

Däcktillverkaren Hankook meddelar idag att de legat bakom gruppen däckpiraterna. Denna grupp ska ha varit ute nattetid och skiftat bort farliga friktionsdäck på folks bilar och jag presenterar därför en liten dokumentärvideo om denna påhittiga PR-kupp, i samarbete med Hankook förstås.

Efter min klantiga fadäs nu i vintras med svarthalka och friktionsdäck så hoppas jag nästan att dessa däckpirater på riktigt kommer och skiftar bort våra friktionsdäck till dubbdäck nästa vinter. Fast jag vill inte att de gör som på filmen och skiftar bort våra aluminiumfälgar! :)

Under arkivtaggen #Wheels hittar du fler liknande inlägg och där kan du även läsa mer om Das Fadäs..

0 Besökare har kommenterat :