-->

Även En SUV Kan Köra Fast I Snömodd

En stor tung SUV med bra vinterdäck och duktig markfrigång, de har alla förutsättningar att INTE köra fast i en liten snödriva men ändå var det precis det jag såg flera gånger uppe i fjällen.

Audi-Q7

Starta I Backe - Med Djup Snö

Flera SUV-förare litade fullt på sin fyrhjulsdrivna #SUV och kunde stanna i en snömoddig backe för att lasta ur. När det sedan var dags att åka iväg igen så lades bara driven i och högerfoten matade gas och när bilen inte rörde på sig så, matades det på mer gas..

Volkswagen-CrossTouran

Så Hur Ska Man Göra Då?

Står bilen å spinner så hjälper oftast inte att ge ännu mer gas. Finns det ingen friktion mellan däck och underlag så måste man antingen öka friktionen/greppet på något sätt eller skapa lite rörelseenergi, d.v.s. fart för att komma förbi hindret.

Granris brukar ge lite bättre friktion men den dåligt plogade backen med snömodd i, den forcerades enklast genom att backa ner och ta lite sats. Inte svårare än så och då gick det galant att komma fram även med en framhjulsdriven #CrossTouran med odubbade däck.

Har du någon kul "köra-fast-story", lämna gärna en kommentar och berätta!

2 Besökare har kommenterat :
Johan sa...

Jag körde fast på en sandig parkering i Skanör med en ettåring i bilen. Det var lite panik där men med en matta och lite grävande gick det till slut.

FixarFarsan sa...

En ettåring i bilen ger det hela ett extra stressmoment, skönt det gick bra! 👍🏻