-->

Hur Laddar Man Båtens/Bilens 12V Batteri Rätt?

Jag brukar underhållsladda båtens batteri på vintern för att den inte ska ladda ur sig helt, det brukar förstöra batteriet helt nämligen.

Till min gamla hobbybil #GolfMk1 köpte jag en ny CTEK laddade som fungerade jättebra så den använder jag även till båtens batteri och när vardagsbilen skall underhållsladdas på vintern.

Varta-12V-Batteri-BåtHur-Laddar-Man-Ett-Bilbatteri

Hur Laddar Man Ett Blybatteri Rätt?

Börjar alltid med att torka rent batteriet först så att inget skärp åker ner i hålen senare. Sedan öppnar jag varje cell och kikar in så att varje cell är täckt med destillerat vatten och fyller på vid behov.

Jag lämnar cellerna öppna och kopplar först in batteriklämmorna på + och - poolerna och sist ansluter jag laddarens kabel in i vägguttaget. Varför man gör i denna ordning är för att undvika gnistor vid batteriet.

De flesta laddare idag visar när batteriet har full laddning och övergår sedan till underhållsladdning. Just CTEK har fått ett gott rykte bland ägare av entusiastbilar och många har laddaren i hela vintern men har du möjlighet är det bättre att ta in batteriet in i värmen, ladda det fullt på hösten och sedan köra en till laddning innan den åker in i bilen igen framåt slutet på April..

Läs gärna mitt inlägg där jag testar nya CTEK Start & Stop CT5  laddaren och batteriövervakningen CTEK Sense.

0 Besökare har kommenterat :