-->

Renovera Badrum – Efterbilder när det är klart

Som sista inlägg i serien om vår badrumsrenovering kommer här ett gäng bilder på hur badrummet ser ut idag. Här hittar du “Före” bilderna.

De värsta kakelfogarna närmast ingången har jag slipat med vått fint sandpapper lindat runt en rund penna. Fungerade rätt bra men det gäller att vara försiktig så man inte slipade på plattorna. Ytan på dem är inte så våldsamt tjock. Givetvis blir fogen bäst om man gör den rätt från början.

Renovera Badrum 013

Här ser man tydligt hur det är en helt annan vit färg på de mindre plattorna. Spegeln hade jag velat haft i nivå med plattorna men den hamnade lite längre in men efter att badrumsvärlden skickat en fogexpert på slutet som gjorde om fogen en sista gång blev den acceptabel.

Renovera Badrum 014

Dörren är bytt och foder och karm målades i samma antikvita färg som dörren. Dörren och ommålningen gjorde ett enormt lyft för hela badrummet.

Renovera Badrum 016

Den VEGA duschpanel som sattes upp av Badrumsvärlden gick sönder (slutade ge varmvatten) och jag fick den reklamerad hos Bauhaus utan tjafs så det var skönt! För pengarna köpte vi en FMM takdusch som jag bytte ut själv (läs gärna inlägget kring bytet här). Hyllan i hörnet har också tillkommit efter renoveringen. Silikonfogen i hörnet har jag också fogat om eftersom den ursprungliga var smutsig från början.

Renovera Badrum 024

Förvaringen i badrummet är minimal för att man skall kunna röra sig. Trängseln är ändå total på morgonen när barn och vuxna skall poleras upp inför dagens aktiviteter. Väggskåpen från IKEA smälter in väldigt bra och fyller sin funktion.

Renovera Badrum 007

Svart fog i golvet var ingen hit. I början försökte jag hålla den svart i duschhörnan men numera får den vara gråblaskig av all kalk i vattnet.

Köpte en burk med vit fog (tänkte foga om väggen i duschen eftersom den fogen inte går att slipa fin) och svart fogfärg förut men de ligger oöppnade i garaget och väntar på att tummen skall lossna.

Renovera Badrum 026

Fyrkantigt handfat kräver lite extra städunderhåll för saker fastnar lättare i de främre hörnen annars är vi supernöjda med den. Litet handfat med en automatiska kran är väldigt praktiskt med småbarn som klarar sina handtvättar själva. Bra belysning är det också över HAFA’s spegel. En extra barnhandduk brukar hänga på en sugproppskrok fram på dörren.

Renovera Badrum 018

Elementet skulle målas om i vitt hade jag tänkt men som ni kanske ser har det inte hänt än. Fogen runt tröskeln har jag gjort om eftersom den lämnades helt hemsk. Tror att de tröttnade på vårt badrum till slut eftersom tröskeln hade satts fel och sprack när vi råkade gå på den. Badrumsvärlden fick då komma tillbaka ännu en gång och montera en ny tröskel.

Renovera Badrum 012

Fogarna på denna vägg är också slipade av mig. Ett par bytta plattor är fortfarande högre än de andra bakom handdukstorken men de tänker man inte längre på.

Renovera Badrum 008

Oftast hänger det handdukar och ett par morgonrockar på krokarna som skymmer att väggen fortfarande är böjd som en banan. Plattorna är också förskjutna som ni ser men som sagt, inget vi ser längre…

Renovera Badrum 025

Slutfakturan från Badrumsvärlden justerades ner flera steg och till slut kom vi överens och skrev på. Jag har hört flera som råkat ut för misslyckade renoveringar i början när Badrumsvärlden startades, kanske är bättre idag men vi vågar inte chansa en gång till. Vi har nämligen ett till badrum som står på tur att fixas till i framtiden.

Med bonusen vi fick från Bauhauskortet (vi betalade hela badrummet med kortet och fick en del tusenlappar tillbaka) köpte vi nästan allt virke till cykelförrådet vi byggde sommaren efter.

Länkar till Badrumsrenoveringens varje delmoment:

Renovera Badrum – Efterbilder när det är klart
Renovera Badrum – Handdukstork
Renovera Badrum – Värme Element Radiator
Renovera Badrum – Ny Badrumsinredning
Renovera Badrum – Fogning av plattor
Renovera Badrum – Sätta Kakel och Klinker
Renovera Badrum – El, VVS och nytt tätskikt
Renovera Badrum – Rivning
Renovera Badrum – Före bilder

3 Besökare har kommenterat :
Hanna sa...

Snacka om mardrömsrenovering! Bläää...

Lars sa...

Hur var det med plastmattan? Rev du bort de och la våtskydd unfer allt ihop, eller kaklade direkt på? Det blev snyggt! Jag har också ett badrum i samma storlek som måste renoveras omgående!

FixarFarsan sa...

Hej Lars!

Ja, allt revs ner till grunden!

Se länken ovan till inlägget med rubriken:
"Renovera Badrum – El, VVS och nytt tätskikt"

Kul att du tog dig tid och kommenterade!

/F