Test: Logitech G27 (GT5+PS3)

Tomten var riktigt givmild även detta år och kom med bland annat Gran Turismo 5 (GT5) och även den lyxiga ratten Logitech G27.

När lugnet spred sig här hemma ikväll satte jag upp ratt, pedaler och växelspak lite provisoriskt och installerade GT5 på PS3:an.

Logitech G27

Logitech G27 ratten är grymt lyxig och hela rummet doftar läder när den packats upp. Logitech G27 har en separat enhet där PS3 knappar och den sexväxlade “lådan” sitter på.

På de flesta andra rattar har man bara sekventiell upp och nerväxling på spaken, på denna sitter en växelkuliss precis som på en riktig bil och känslan är imponerande och bättre än i arkadhallens bilar.

Logitech G27 Wheel Test 018

Växlingspaddlarna bakom ratten är i metall och som på en riktigt bil. Klicken känns distinkta och riktigt gedigna.

Logitech G27 Wheel Test 014

Ratten är precis som en riktig bilratt i en sportbil och de kraftiga force feedback motorerna i ratten gör att man får hålla i ordentligt vid krockar och avåkningar. Håller i den gör man gärna, den är totalt fulländad som spelratt!

Logitech G27 Wheel Test 016

Pedalstället är tungt och pedalerna har bra känsla. Kopplingen är lite “overkill” tycker jag men så är detta också rattarnas kung.

Bromspedalen är trögare än de andra två precis som på riktigt.

Logitech G27 Wheel Test 017

Men i mitt fall lutar det åt att utnyttja öppet köp och lämna tillbaka ratten. Den är i överkant för vad jag behöver och i GT5 hittar jag inte den som valbar ratt och kan inte ta del av alla knappar. Den manuella växelspaken kommer jag aldrig att använda, inte heller kopplingen.

Hade man haft ett eget spelrum hade jag köpt eller byggt ett helt playseat med riktig bilstol och skruvat fast denna ratt ordentligt men nu har vi inte det så det får bli en billigare och enklare ratt som Driving Force GT istället trots min snälla Sambo och hennes försök att lyxa till det för mig!

Det var i alla fall grymt kul att fått testa en Logitech G27 och har du som sagt platsen för ett playseat (eller liknande) och är en riktig bilspelsnörd som jag och dessutom kanske gillar manuella växlingar är den värd sina tusenlappar utan att blinka.

Länk: Till Mitt GT5 Arkiv (Gran Turismo 5)

Update: Det har blivit några inlägg om GT5 så ovan en arkivlänk!

Ett sista slutord innan du surfar vidare!

Om du hade nytta av eller bara gillade att läsa ovan artikel, dela gärna länken med dina vänner eller på någon kul social plattform!

I mitt #Arkiv hittar du de tio senaste artiklarna listade, en snabb sökfunktion och även mappar för varje ämne jag skrivit om.

Här kan du även läsa alla senast skrivna #Kommentarer

0 Besökare har kommenterat :