-->

Nya Passat levereras,Taxi/Polisen har fått sina

En av bloggens mest lästa inlägg är provkörningen av Nya Passat som har lästs över 7000 gånger. Ett annat gammalt inlägg med skapligt många kommentarer (mest kring långa leveranstider) finner ni här - Leveranstiden på ny Passat.

Några väntar fortfarande på sin leverans medan allt fler kör omkring i sin nya Passat..

Polisen har fått sin nya Passat Variant

Polisen till exempel har redan fått sin och ska “finjaga” skurkar med en precis lagom låg Passat Variant med snygga fälgar och Dragkrok.

Bilder på nya Passat från vägarna Taxibilar

I stort sett alla taxibolag i Stockholmsområdet kör redan omkring i sina nya folierade Passat Variant:er.

En helt ny Passat parkerad vid midsommar

Men även vanliga familjer har börjat få sina bilar nu. Denna snygga och helt nya gråa Passat parkerade vi bredvid på Midsommar.

Jag som gravt bilskadad ser säkert 5-6 nya Passat:er varje dag när jag är ute på vägarna så din leverans är väldigt nära nu om du inte har fått hem din ännu!

10 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Fälgarna som polisbilen har var länge bara beställbara till V6:an - kan det vara en sån raket som bylingen lagt sig till med? Jag var förresten och fick provköra V6 GT idag förresten. Fenomenal bil. Väldigt annorlunda från R36 - mer en snabb lyxkryssare än en busig racerkombi. Väldigt tight, stabil, kassaskåpskänsla, tyst, kort sagt väldigt lyxig och bekväm. Nästan för tyst förresten, för nu hörs knappt den underbara motorsången...

FixarFarsan sa...

Borde gjort en U-Sväng över heldraget där i korsningen så hade jag kunnat fråga vilken motor som satt i deras nya Passat :)

Kul att du äntligen rattat den och vill du ha lite mer motorljud finns säkert firmor som gärna hjälper dig att byta avgassystem på den sen!

Anonym sa...

Fick min V6:a för 1,5 vecka sedan - dock lagerbil ;-)

Underbar bil som Danni säger. För den intresserade finns här tre stycken små "dokumentärer" av mig:

http://www.vimeo.com/swejonzy/videos

Anonym sa...

Hej!

Vet från säker källa att polisen har beställt både 170 TDI och V6.

De körde tidigare 250hk V6 men eftersom den inte går att beställa som Passat 7.0 var de "tvungna" :-) att köra 300hk versionen...
Stackars satar!!!

Har kört min 170 TDI 4M i snart 700 mil är mer än nöjd. Den börjar komma ner i förbrukning och ligger numera på 0,65 mot 0,90 som den låg på i början.

//M

//M

Anonym sa...

Ja, jag tittade lite närmare på bilden ovan nu och ser att det faktiskt är en V6 med 300hk. Det är nämligen den enda modellen av nya Passat som levereras med kromade utblås.

Jonzys filmer rekommenderas för övrigt hjärtligt! Jag blir helt varm och mysig i magen av att titta på dem.

FixarFarsan sa...

1606 nya Volkswagen Passat registrerades under Augusti. Volkswagen är nu Störst i Sverige, större än Volvo!

Danni sa...

Mjae, nu drar du lite väl stora växlar. VW sålde bättre än Volvo under augusti förra året också, men sett till hela året ligger Volvo långt före - så även i år.

FixarFarsan sa...

Ja, det var slarvigt skrivet av mig. VW sålde alltså fler bilar än Volvo i Aug månad och var då "störst".

FixarFarsan sa...

Denna nyhet om Passat Plois finns att läsa på flera motortidningar just nu:

"Volkswagen Passat Polis är utvecklad tillsammans med Rikspolisstyrelsen och har under hårda förhållanden godkänts på alla de punkter där Rikspolisstyrelsens kravspecifikation och tester gett bilen en rejäl utmaning.

Bilens chassi och bromsar är noga utvalda för att ge myndigheten en säker bil i alla situationer och utformningen av den polisiära utrustningen och inredningen är något polisen själva satt sin prägel på beträffande ergonomi, placering, säkerhet och tillgänglighet.

Eftersom bilen är en av polisens viktigaste arbetsverktyg är det mycket värdefullt att de själva får vara med och bestämma hur bilen ska se ut och utformas. Det märks tydligt att polisen längtat efter något nytt att arbeta med, säger Peter Norrman, projektledare på Volkswagen Group Sverige AB.

Volkswagen Passat Polis erbjuds med flera olika motoralternativ och drivmedel; gas, etanol, bensin och diesel. Motoreffekten varierar mellan 150 och 300 hästkrafter, beroende på vad bilen ska syfta till inom polisens verksamhet. Volkswagens unika automatlåda DSG är standard i alla versioner och som tillval finns Volkswagens fyrhjulsdrift 4Motion."

FixarFarsan sa...

"Passat Polis" skulle det stå.. Blogger, fixa en EDIT knapp!