-->

QNAP UPnP Media Server, Streama Film till PS3

Vår QNAP 219P+ NAS har fungerat bra sedan jag installerade den och skrev detta inlägg. Installationen var en väldigt basic sak där alla fina QNAP funktioner inte slogs på utan jag ville först och främst få en säker speglad lagring till alla våra filer.

För ett par dagar sedan skulle sönerna och deras kompisar se på film på övervåningen i deras allrumsoffa och då slog det mig att jag inte ställt in media server delningen mellan PS3:an och QNAP enheten.

Så här kommer en liten kort guide hur jag gjorde senare på kvällen:

QNAP config Media Server Streaming to PS3

Loggade först in som administratör på QNAP och letade fram UPnP Media Server.

QNAP config activate UPnP Media Server

Klickade i “Enable” och “Apply” för att slå på funktionen och klickade sedan på länken som dyker upp för att fortsätta ställa in/administrera den nya Media Servern.

TwonkyMedia config streaming divx to PS3

Jag fortsatte med att peka ut mappen med alla våra filmfiler. Filmerna ligger i en mappstruktur under “Filmer” men jag pekar ut toppnivån.

När du gjort ovan är du egentligen klar med den grundläggande biten, redan nu kan du gå till din PS3:a och leta upp din QNAP media server.

QNAP 219 Media Server for PS3 and other

Men jag som gillar att pilla lite mer och sätta lite säkerhet och behörigheter fortsatte med att byta det namn som visas ovan.

QNAP media server set admin user

Ändrade “Server Name” till QNAP och satte även in en användare och lösenord för att få ändra dessa Twonky Media inställningar.

Media Receivers

Det sista justeringen var även att begränsa behörigheten på MAC adress nivå till våra kända datorer och så klart även vår PS3:a.

QNAP 219 Media Server for PS3 and other (1)

Så fort ändringarna hade sparats blinkade det till på PS3:an och det nya namnet syntes. Där under “TM” ikonen kunde man bläddra mellan alla våra filmfiler och alla våra olika filmformat fungerade (Egenfilmade filer på Canon IXUS och Nikon D90 samt våra DivX konverterade DVD skivor) så jag är imponerad över hur lätt det var att få igång Media Servern.

Kul att IT ibland kan vara ett par klick. Men samtidigt tur att alla IT jobb inte är så här lätta för då skulle jag vara utan jobb :)

0 Besökare har kommenterat :