-->

Test: Honda Civic 1.8 i-VTEC

Det är inte ofta jag "tokneggar" en bil efter en provkörning men jag måste säga att turen i nya Honda Civic var rena allergichocken, det kliade och jag ville stanna och ta av sig den så fort som möjligt!

Det var den korta versionen, här kommer en något mer utförlig testrapport från provkörningen..

Front-Honda-Civic-2012Nya-Honda-Civic-Test-141hk

Honda Civic - Exteriör

På utsidan tycker jag denna nya Civic ser något bättre ut än den förra som hade en rent motbjudande ljusramp som grill i fronten.

Vad ska jag säga om bakdelen utan att vara för elak? Jo.. Den.. Eh.. Nej den är inte alls snygg någonstans!

Honda-Civic-KörgladVäxelspak-Nya-Honda-Civic-VTEC

Honda Civic - Interiör

Inne möttes man av massa "spännande" mätare i flera nivåer. En rörig känsla man nästan fick ett migränanfall av! Rattens knappar kändes dessutom som de skulle lossna när man petade på dem.

Stolarna var okej den korta tiden jag testade bilen men trots alla spännande linjer och inslag av digitala mätare så kändes inredningen jättegammal.

Växelspaken satt högre upp och var faktiskt lättjobbad, "Civic, one point". Provbilen hade en 140 hästars i-VTEC motor på 1,8 liter som matchade resten av bilen bra och den ska enligt faktabladet vara rätt snål, bara 0,61 liter per mil vid blandad körning.

Baksäte-Honda-Civic

Honda Civic - Baksäte

Baksätet var rymligare än jag först trodde, "Civic, two points!"

Instrumentering-Honda-Civic-1.8

Honda Civic - Summering

På Hondas hemsida står det under nya Civic, jag citerar:

"Motorjournalister som provkört bilen uppmärksammar framför allt att interiör och materialval utstrålar premium och att den sportiga och dynamiska karaktären utvecklats ytterligare."

Nu är ju inte jag någon motorjournalist men vem kan ha sagt "premium" om denna Civic? Design kan man alltid diskutera eftersom det är en smaksak men ordet premium måste väl ändå ha lite kriterier?

Om jag fattat prislistan rätt så börjar denna bil på 188.900:- och jag kategoriserar denna Civic i Golf-klassen. En instegsmodell av Golf (TSI 122) kostar i manuellt utförande 179.900:- och har nästan identisk förbrukning vid blandad körning.

Båda bilarna tycker jag kostar mycket pengar för att vara just lite klena instegsmodeller men bara en är värd sitt pris enligt mig!

Så, alla ni Civic-entusiaster - Sätt igång och såga inlägget :)

Ni andra kan väl roa er med att läsa mina andra, kanske lite mer positiva #Biltester.

12 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Sågar inlägget!! skämt åsido, smaken är som baken jag gillar den men har inga problem med att andra ogillar den. Dock tycker jag man ska tänka på att VAG:s kvalitetsrykte inte är det bästa numera,säkert en del överdrifter men...ingen rök utan eld. Hondas kvalitetsrykte verkar däremot mycket bra.

FixarFarsan sa...

Helt ok att såga :D

Kan hända att den Hondan håller ihop mycket bättre, säger inte alls emot på den punkten men är man allergisk så är man :P

Danni sa...

Jag har hellre en trasig Golf än en hel Civic ;)

Anonym sa...

Danni,

Håller med dig fullständigt! :-)

/M

Roland sa...

Det var nog det absolut dummaste jag läst....ja även biltesten, men att hellre ha en trasig Golf än en hel Civic. Vill bara säga att jag har ingen Civic och har aldrig haft, men så mycket begriper jag och kan se att för mig är Civic framtiden och Golf ser ut som nästintill en gammal öststatsbil. Men dom är ju i maskopi med Skoda från Tjeckien så det är kanske inte så konstigt att den är färglös som ett segregerat bostadsområde i Prag. / Roland

Tobbe sa...

Inget fel på Skoda, det är på g att bli ett premiummärke.
Jag håller med de andra, hellre en trasig vw än en hel rymdfarkost till tsunamiskadad honda :)

Anonym sa...

Tar nog hellre en Honda som funkar än en överprisad lågkvalitets Golf, så jävla överdrivet bra är den inte, tyvärr VAG fans...

Anonym sa...

Var in och "byggde" en VW Golf TSI 122 med liknande utrustning och garantier som en Honda civic 1,8 sport: VW Golf 237500 kr , Honda Civic 203500kr. Vilken är mest prisvärd? Är man"allergisk" är nog valet klart, är man allergisk mot att slösa pengar är nog valet ännu mera klart! Observera att jag inte har något emot Fixarfarsans tester eller VW vurm, tvärtom gillar jag att läsa här, vill bara upplysa lite.

FixarFarsan sa...

Jag är inte tok-VW och vet att folkor rasar då och då (vår buss har kostat multum i rep senaste åren) men man ska väl åka i en bil man tycker är estetiskt tilltalande?

Hade kompisar som körde snygga Civic's i mitten av 90-talet men sen hände nåt och Honda försökte skapa nåt futuristiskt som inte gick hem alls hos undertecknad..

Anonym sa...

Där har du helt rätt tycker jag, man betalar inte dyrt för en bil man tycker är ful oavsett hur bra den är.Däremot tycker jag tidigare Hondor har sett lite tama ut och gillar verkligen den senaste! Men det är väl en jävla tur att man gillar olika annars skulle det bli väldigt tråkigt!

Anonym sa...

År 2023: jämfört med de skitfula bilar som byggs idag är Hondan ok. Smaken är som rôven; klôven

FixarFarsan sa...

Ja, det finns fulare bilar än denna!