Test: Volkswagen California - kompakt liten husbil

Chip och välkommen till min teknikblogg - Idag ska jag prata husbil men inte vilken husbil som helst utan om en kompakt liten husbil vid namn Volkswagen California. (vilket TV-Program?)

Campingstolar-Bord-Förtält-VW-California

Höja-Taket-VW-California-TDI140

Testar Sängar/Möblering

Detta "biltest" går mer ut på möblering och bilens innehåll än dess köregenskaper (läs mer om Caravelle eller Multivan om du vill läsa om bilens köregenskaper).

Smart-Förvaring-VW-California

Kompakt Campingpaket

Denna bil var utrustad med markis samt specialbyggda campingstolar och bord (ingår i campingpaket för runt 7900:-).

Stolarna hade en egen plats i bakluckan när de inte användes och det är hela framgångsfaktorn för denna typ av kompakthusbil.

Allt måste verkligen ha sin givna plats för att det ska fungera. Jag vet detta eftersom jag är uppväxt med två olika husbilar som min far byggde själv. Inför varje säsong skulle det moddas, uppgraderas och optimeras..

Liten-VW-Husbil-Kök-Kylskåp-Handfat-

Köksutrustning

Innanför skjutdörren (det externa campingbordet snäpper man fast på insidan av skjutdörren btw) hittar man en soffa för två och ett matbord, 42 liters kyl, spishäll med två gasplattor och ett handfat med kran där du kan spola upp till 30 liter vatten. Du har även tillgång till 12v samt 230v uttag i denna del av bilen.

Vridbara-Framstolar-Volkswagen-California-TDI-140

Vändbara Framstolar

Är man fyra som åker och ska äta inne i bilen så vänder man på framstolarna mot bordet. Gott om plats för mina ben som synes när man inte har någon mot sig :D

Fällda-Säten-Bädda-VW-California

Sov & Mysklockan

När man har ätit klart ringer sovklockan (eller mysklockan) och soffan blir till en platt säng (114x200cm) som även går att komplettera med en extra madrass för bättre komfort.

Taket-Höjs-VW-California-TDI140

Sovloft / Upphöjt Tak

Här en bild på det upphöjda taket och "dubbelsängen" där två till kan sova (120x200cm) med bara lite tyg mellan pyjamasen och naturen.

Pris-Standard-Utrustning-VW-California-TDI140

Pris / Summering:

Detta är en kompakt men smart liten husbil med ett grundpris på 80 spänn under 400' (notera att detta är exkl. moms).

Man kan nog göra fantastiska road-trips med denna buss om man är två vuxna som är tajta ihop. När tak och markis är indragna är bilen nästan som en vanlig Caravelle och således en effektiv milslukare.

Vill du ha mer effekt kan du välja BiTDI 180 motorn som även går att få med 4Motion och DSG men då får du lägga till lite mer cash..

Fler liknande inlägg skrivna av mig hittar du under #Biltester.

2 Besökare har kommenterat :
Joakim sa...

Ha ha, Chip på dig också gamle Hajk diggare!!!

FixarFarsan sa...

Originalet:

"Hej och välkommen till Hajk. Idag ska vi prata om hästar och inte vilka hästar som helst, utan flodhästar."