-->

Första intrycken av lilla BMW X1 SUV:en (EXETT)

Då kör jag fyrhjulsdriven BMW igen men denna gång pratar vi en storlek högre och två storlekar mindre än sist (läs mer om 525xd).

Front-BMW-X1-120d-2013-xDrive-xDrive20d

Hade jag testat bilen bara lite snabbt hos en handlare hade jag nog summerat en BMW X1 xDrive20d med 8-stegad steptroniklåda så här:

Första tanken som X1 förare var hur otroligt smidig och lättkörd den var att köra tack vare sin smalhet, höjd (bra sikt), automat och stark 184 hästars dieselmotor. Den påminner till storlek och interiör väldigt mycket om den 120d jag testade tidigare (mer om den här).

xDrive fyrhjulsdriften gör bilen kaxigt trygg på vägen men ute på en stor tom, snötäckt och hal parkering med avstänga antispinn/sladd känns bilen roligt underhållande och väldigt bakhjulsdriven.

X1 karossen har något smal och lite udda BMW design men är 100 gånger snyggare nu än när den kom tycker jag. Flera har redan kallat denna provbil för en "tjej-BMW" men det är väl det man vill när man köper en BMW.. att den lockar till sig tjejer eller var det nåt annat dom menade? *dah*

Om första intryck och slutkänsla efter en vecka är synkade denna gång återkommer jag till i det riktiga testinlägget som du kommer hitta under: Biltester.

0 Besökare har kommenterat :