-->

Titelmatch - Vår gamla Touran mot Ny Alhambra

Vi pratar ibland om att byta ut vår trotjänare, den lilla sjusitsiga minibussen Volkswagen Touran från 2006 mot något nyare..

Skillnad-Jämförelse-Seat-Alhambra-VW-Touran

Publicerade igår inlägget kring den större Alhambran som vi testat och tänkte svamla lite mer och ställa den nya storbussen mot vår nuvarande för att se om nytt och större alltid är bättre?

Lastutrymme-Stor-Minibuss-Alhambra

Rond: Utrymmen
Alhambran är givetvis solklar vinnare men även den blir mätt på packning till slut och ska man semestra 7-personer måste en takbox monteras. En stor skillnad är att Alhambrans säten i rad tre fungerar även till att frakta vuxna i även lite längre sträckor så har man behov av det så kan det vara avgörande.

Rond: Smidighet
Touran vinner denna rond. Dess mindre golf-platta-storlek gör den lika smidig att parkera och hantera som just en Golf. Den större bussen är inte heller speciellt svårkörd men klart längre, klumpigare och dessutom can there be only one vinnare per rond.

Rond: Körglädje
Touran känns mindre bussig/svajig så den får ta hem denna rond även om den kanske inte heller är någon jätte-prrig bil att köra.

Rond: Ekonomi
Även om jag anser Alhambran vara väldigt prisvärd och snål på soppa så slår den tyvärr inte en inkörd 2006:a som ligger 200' lägre i pris och inte drar mer soppa än kanske i snitt 0,8 liter milen.

Elektronisk-Handbroms-Nya-Bromsskivor

Rond: Estetiska
Visst är nytt snyggt men hur längre håller det sig? Nya bilar har inte dörrlister t.ex. och kör man bara utan att städa ur, dammsuga och torka rent den nya så lär den snabbt sunka till sig den med..

Rond: Driftsäkerhet
En ny bil med tre års nybilsgaranti, nya bromsar och annat är såklart väldigt lockande när man har ont om tid att meka.. Vår har gått 9000 mil och har ännu inte haft mer strul än tändspolar och bakbromsar men mer lär ju komma inom kort.

Matchresultat
Som livet ser ut just nu klarar vi oss med nuvarande bilstorlek med två extrasäten längst bak för barnens kompisar. Jag tycker den kompaktare sizen är precis lagom och det är därför jag talar så varmt om vår. Men jag har en sökning liggande efter en nästan ny Touran, helst en snygg GT med 7 säten och Drag. Dyker "rätt bil" upp så..

Men det finns även ett par andra modeller i samma lite kompaktare storlek på marknaden som jag har fått frågan om att testa så vem vet det kanske blir ett helt annat märke på sikt.

0 Besökare har kommenterat :