-->

Pilsbo Cupen 2014

Pilsbo Cupen 2014, den gick av stapeln i helgen som var och vårt P06-lag spelade totalt TIO matcher där på två dagar.

Pilsbo-Knattematcher

Om jag räknade rätt så var det åtta lite smågropiga fotbollsplaner bredvid varandra på den stora ängen och hälften av dem var 5-manna, andra hälften 7-mannasize.

Spännande matcher oavsett vilken plan man kollade på men mest spännande var det ju så klart att heja på det egna laget.

Vi hade två lag anmälda men spelare droppade av så det blev bara ett drygt lag. Rätt tufft för grabbarna att direkt efter en 2x15 min match i solen byta plan och köra en match till.

Pilsbo-Servering

Hela Pilsbo arrangemanget och all service på plats var bra. Ta t.ex. det här med att köpa burgare, man betalade i "kiosken" och fick sitt bröd i papper, köttbiten fick man en bit bort direkt från grillen.

Kiosken hade flera luckor för beställningar, vissa tog kort, andra inte och detta hade dom tydligt märkt upp.

När man hade ätit fanns massor med blåa major att besöka, tror dom lyckats pricka in precis rätt antal eftersom de inte hade pallat en dag till..

Pilsbo-Cup-Hoppborg

Aktiviteter mellan matcherna hade de också tänkt på, dessa kostade inget så det var bara för grabbarna att ställa sig i kö.

Pilsbo-Cup-Parkering

Parkeringen, väl tilltagen och rejält med vakter som visade en till en ledig plats. Sjukt mycket knattelag, tränare, föräldrar och bilar btw.

Festival-Sovsäck

Vissa av oss laddade upp sig medan de två större bröderna spelade, ser ut lite som om han är på en festival..

Båda storebröderna spelade alla matcher. Vår P08:a hoppade in som extra back i det två år äldre P06 laget och gjorde en grym insats även om han för det mesta var huvudet kortare. Totalt orädd var han och dunkade bort bollen när motståndarens forward kom ensam.

Kommentaren idag: "Mehh ååh, jag hade ju velat göra mål i någon av matcherna också" - Inget fel på inställningen!

Bad-Fotbollscup

Bakom vårt lånade 20-manna tält gick det en stig ner till Mälaren där man kunde ta sig ett kvällsdopp om man hade varma svettiga tår..

Camping-Pilsbo-Cup

Helt ok att koka kaffe såhär (notera termosbryggaren). Vi tog med oss en jevla massa käk men jag tänkte återkomma till kylarnas setup och sådant i ett separat inlägg.

Tälta-Pilsbo

På kvällen blev det rejält kallt för oss föräldrar att sitta ute och snacka skit så vi rensade skogen på alla torra grenar vi kunde hitta och eldade dem i grillen.

Senare i armétältet var det också kyligt och några övernattande föräldrar höll värmen genom att "dela sovsäck". Meningen var nog att ingen skulle märka något men det är svårt att spela “ping-pong” i samma tält som ett helt sovande fotbollslag och delar av deras päron även om man gör det utan våldsamma smashar och vinstvrål.

Själv frös jag som en liten.. Hade hittat en kort barnsovsäck i mörkret och försökte förgäves få plats i den utan att röra mig så att sönerna på samma luftmadrass skulle vakna.

Bordtennnis btw spelade jag gärna ofta förr i tiden, racket finns kvar men ligger mestadels i sitt fodral numera. I huset där jag bor har nämligen fotboll liksom tagit över och vill man ta upp pingisintresset igen får man nog leta motspelare externt..

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Du får helt enkelt gå med i en Pingisklubb eller spela fickpingis på egen hand?

FixarFarsan sa...

Ja, får helt enkelt köra en lång fickpingisturnering under hela #vm2014 ;)