-->

Bygga Förråd Under Trappa

Utrymmet under vår Trappa har genom åren pendlat mellan att vara uppställningsplats för en tvillingbarnvagn + vanlig och på senare tid för min Crosstrainer men nu ska det bli ett sko + klädförråd av det.

Förråd-Under-Trappa

Jag reglade upp väggarna med tunt 45x45 virke för att få maximalt med utrymme kvar på insida och utsida. Dessutom passade tjockleken 45 + 13 + 13 perfekt med limträbalken i taket.

Gipsa-In-Öppen-Trappa

Änden på trappan fick reglar och en triangelformad gipsbit, passade även på att spackla igen räckets skruvhål..

1200mm-Gips-Skiva

En annan väggbit skulle egentligen blivit exakt 1200 mm men någon spontan ändring på väg(g)en gjorde att den blev 4cm bredare och en gipsremsa fick hoppa in å lösa incidenten.

Gips-Dörrkarm

Det var nog här det spökade, drog ut väggen en bit så att dörrens 45x70 reglar skulle passa in bättre..

Gipsat-Isolerat-Klart

Gipsade ena sidan på alla väggar.

Isolera-innervägg-Glasull

Hade lite glasull kvar från bygget på övervåningen så dessa tunnisar till väggar blev också isolerade innan andra sidan gips åkte på.

Svåraste med detta moment var att få väggen att se rak ut mot det andra som inte är 100% rakt i huset. Lodade först 100 och körde sedan liite justering med ögonmått så att snett mötte rakt..

Håll gärna koll på detta lilla projekt under arkivtaggen #TrappFörråd

4 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Du är riktigt i byggsvängen nu!!

Sätter du osb-skiva på insidan? Jag tänker på om det är mycket hyllor och krokar som ska upp eller förlitar du dig på Molly?

//m

FixarFarsan sa...

Goddag!

De nya väggarna är modell "superslim" och all upphängning kommer ske mot långväggen + limträbalken i taket men jag återkommer ju givetvis till det ;) (Inga Mollys).

Ja, all icke jobb tid har varit snickrande med eller utan barn de senaste veckorna och det kommer ett par projekt till..

Trevlig helg till M och alla andra!

Anonym sa...

Åh älska renovering! Vi renoverar nytt sovrum och känner verkligen igen mig i det här "med eller utan" barn. Tiden finns på kvällar, seeena kvällar om det ska bli något gjort. Trevlig helg! "Kreativa" Hanna (som saknar sin blogg i renoveringstider som denna...)

FixarFarsan sa...

Förstår att du saknar din blogg ibland, fast ibland är det säkert skönt att INTE ha den kvar :) Du får gärna skriva ett gästinlägg hos mig om du vill få ut era renoveringsverk! ;)