-->

Sätta Router Snyggt På Väggen - Var i Huset?

Sedan byggena satte igång på övervåningen så har jag haft tanken att montera router och Tellstick (läs mina inlägg om #SmartaHem) enheterna bättre och lite snyggare på väggen.

Gammal-Bredband-Väggtv-Upphängning(förebild)

Förebild

Ovan en så kallad "förebild" och ursprungsläget efter att TV'n de stått på skruvats ner..

Datorsladdar-Skarvsladdar

Sladdhell + Hemmanätverk

Bakom väggen finns en garderob/skrubb där det står datorprylar i form av t.ex. en NAS, en liten 16-port switch, ett ComHem-uttag men inte ett enda eluttag så det har med tiden skarvats och jackats hej villt när nya saker som TV-spel skulle matas med strömming.

Började saneringen med att stänga ner, koppla ur och lyfta ut allt ur hela skrubben. Även saker på hatthyllan som inte syns på bild.

Kabelgenomföring-vägg

Optimal Placering av Router

Den bästa platsen att montera en router på är i mitten av huset och på ett fritt ställe, i vårt hus innebär det i "trapphuset".

Borrade därför ett hål i den o-isolerade gamla väggen mellan skrubb och trapphuset.

Nytt-Eluttag-Nära-Router

Eluttag nära router

Ett nytt eluttag monterades så att router och telldus-enheten kunde få ström utan skarv.

NAS-Placering-Kyla-Ljudisolering-Switch

NAS + Switch

NAS och "the switch" lyfte jag upp på en "hallhylla" två meter upp i skrubben, vid ventilen där det strömmar in kyla utifrån och där barn kanske inte heller pillar på sakerna nu när skrubben även innehåller delar av deras förvaring.

Rensa-Kablar

Sladdfritt Golv

Kabelsanering, dessa sladdar behövdes inte längre och golvet är nu helt fritt från alla sladdar!

Dra-Kablar-Snyggt-Router-NAS

Routern och Tellstick skruvade jag på en liten vit list som i sin tur mollades fast i gipsväggen. En RJ-45 går till switchen och en vit till Tellstick Net. Den röda antennkabeln är till en eventuell TV som jag tänkte skulle stå i lilla-allrummet men vi får se om den ens behövs.

Den lilla svarta (fler som associerar till nåt annat?) går till vår fasta AXE hemtelefon som ringer konstant.. eller aldrig! :)

Hur-Montera-Router-Snyggt-Väggen-(efterbild)

Efterbild

Efterbilden är denna, iPhonen tycke inte om det svaga ljuset men ni förstår principen, sladdar ut genom hål till router precis på andra sidan där den fritt kan stråla ut till husets alla hörn.

Egentligen tror jag att Telldus skulle fungera bättre om den fick stå långt bort från en sändare men de kör på helt olika frekvenser och så länge det funkar bra, fixa det inte! :)

Det var ett par timmars hårt slit bakom detta resultat, vem sa att IT inte är kroppsarbete?

Arkiverar detta inlägg som #IT (klicka på taggen för fler liknande).

0 Besökare har kommenterat :