-->

Hitta Rätt Innerdörrmodell + Svindyra Vita L-Lister

Om man har en befintlig innerdörr i närheten av ett " nybygge" så kanske man vill ha den nya dörren i samma stuk, helst exakt samma.

Spegeldörr-Norge

Svindyra L-kantlister

Blev två dörr-rundor till byggbutiken, första gången (när jag tvekade om det var rätt modell på dörren) handlade jag istället bara svindyra antikvitmålade lister där två hörnlister, kallar dem för L-lister slog alla rekord, 250:-/st.

Andra gången hade jag ett foto i telefonen med mig på den gamla dörren och kunde jämföra speglar och ett frässpår runt spegeln som skilde sig på två nya dörrmodeller.. petig?

L-lister-Foder-Sockellister

Gersåga Lister

Listerna orsakade inte några problem, visst är det lite pill med vinklar men inget som man fick spel på, faktiskt rätt avkopplande snickeri.

En annan sak däremot som inte brukar strula gjorde det denna gång..

Karmskruven-Sprack

Karmskruven Sprack!

En karmskruv sprack när den knappt var inskruvad, aldrig hänt mig förut. Jag kunde inte skruva in den eller få ut den så jag vred karmen och borrade ett större hål i väggen som karmskruvens skruv kunde åka in i och satte en ny karmskruv en bit ner. Störande var det i alla fall!

Justera-In-gångjärn

Justerbara Gångjärn?

En annan sak som jag stod å kliade mig i huvudet av var gångjärnen, för i min värld ska dörren ligga i nivå med karmen. När dörren satt på plats så var dörren 2-3 mm längre ut än karmen och jag fattar inte om jag gjort nåt fel eller om gångjärnet i karmen är satt för långt ut?

Tips? Har du varit med om att karm/gångjärn/dörr varit felbyggda?

Hitta-Samma-spegelmodell-innerdörr

Hursomhelst, den hänger där nu dörren och är av samma modell som på andra sidan gången mot badrummet. Alla lister är på plats och till vänster ovan ser ni den mycket "exklusiva L-listen" som ska skydda hörnet av bygget från springande vildar med saker i händerna..

Fler inlägg om detta bygge hittar ni under arkivtaggen #TrappFörråd.

0 Besökare har kommenterat :