-->

Väggskenor + Hyllplan = Mycket Förvaring

Försökte mäta mig till exakt hur många väggskenor jag skulle köpa och hur många hyllplan som kommer få plats men ruttnade och köpte ett helt gäng extra längder väggskenor (tre kördes senare tillbaka), 2st 10 pack konsoler och fem 2,5m långa hyllplan.

Förråd-Skohylla-Skridskor-Pjäxor

Nedersta hyllan är runt 10 cm upp från golvet och min tanke var att inget ska ställas direkt på golvet i förrådet utan att det ska vara fritt att kunna dammsugas om man känner för det.

Montera-Skenor-För-Hyllplan

Regel regel i väggen där

Monteringen av väggskenor är riktigt enkel om man tar det lugnt. Sitt å klura lite innan du kastar dig på't.

Börja med första skenan, leta upp en regel, bestäm höjden på skenan och dra fast den i lod. Ta fram nästa skena, haka fast konsoler på båda och mät ut var nästa regel i väggen sitter (vi hade 60 cm mellan). Sedan är det bara att skruva fast den när passet visar våg och göra likadant med nummer tre, fyra..

Jag skruvade fast dessa skenor i samma rejäla reglar som trappan är skruvad i och drog fast dem med 80 mm träskruv så man skulle lätt kunna sitta hela familjen på ett hyllplan om själva hyllan pallade det. ;)

Kapa-Hyllplan-30cm-Gersåg

Kapa 30cm Hyllplan

Hyllplanen kapas enklast med gersågen om den klarar djupet på dina hyllplan, sågen vi har klarar precis på håret en 30 cm djup hylla.

Under en trappa får det plats två hela hyllplan längst ner, det är 5m skohylla, sedan kapade jag tre till hyllplan och byggde uppåt. Så hur många meter skohylla blir det totalt och hur många par fotbollsskor får man in på en meter?

Till vänster satte jag upp två skenor som gick från tak till golv men dessa var för klädhängare. Ni ska få se mer bilder kring dem när det är klart och kläder har hittat på plats.

Kolla gärna i arkivet under taggen #TrappFörråd så hittar ni gamla och nya inlägg kring detta lilla fixarprojekt.

2 Besökare har kommenterat :
Klara sa...

Wow!!! Tror det gick lite för mig när jag såg ditt förråd! Exakt sådana hyllor ska jag be min pappa bygga till mina skor!

FixarFarsan sa...

Oj, så det gick nästan och på bilden var inte ens hyllan klar! ;)

Visa gärna din pappa denna länk ifall han vill ha lite inspiration: Projektarkiv: TrappFörrådet