-->

Recension: GTAV Online (Tips/Bilar/Pengar/RP)

Ja, jag är en gamer trots mina många vuxenpoäng. En gång gamer alltid en gamer kan man säga och detta inlägg handlar om del ][ av spelet GTAV/GTA5 och jag pratar givetvis då om GTA5 Online.

OBS! Inlägget uppdateras då och då eftersom jag fortfarande spelar och nya "Update" sektioner läggs till längst ner..

GTA5-Online-PS4-Playstation-Plus

Krav: Playstation Plus

För att kunna köra något spel online överhuvudtaget på en PS4 så måste du abonnera på Playstation Plus och det kostar runt 500:- för ett år men då ingår även två gratisspel varje månad och online-backup av speldata, men nu återgår vi till GTA Online.

Skapa-GTAV-Karaktär

Skapa GTA Online-karaktär

Första steget in i GTA Online var att skapa en karaktär, ni minns att den fjärde karaktärsrutan i Story mode var tom eller hur?

Man brukar säga att man inte kan välja sina föräldrar men det stämmer inte i GTA Online eftersom man just gör det och det är rätt coolt att se hur "generna" påverkar slutprodukten.

FixarFarsan-GTA-Online

GTA5-Karaktär2

GTA Online Karaktärer

Välj med omsorg för din karaktär får du sedan dras med, min gubbe ser ni ovan. En äkta gangster fast med moral och principer :)

Update: Ovan är lite sanning med modifikation eftersom du kan skapa en till karaktär och jag har även skapat en kvinnlig karaktär som du ser ovan med sin Magnum. Båda figurerna delar på GTA-pengar men inte saker du köper eller RP/level.

Bilar-GTA5-Online

Bilarna i GTA Online

Det finns massor av nya bilar i GTA Online och det har kommit flera uppdateringar (DLC's) med nya kläder och fordon så det märks tydligt att Rockstar Games utvecklar vidare för att inte tappa sina många GTA spelare.

De lite finare bilarna i onlineläget är oftast utrustade med transponder vilket gör att du inte kan låna en sådan och parkera den i ditt garage utan vill du äga en finbil får du "jobba" ihop pengar och köpa en.

Biltjuv-Uppdrag-GTA5

GTAV Online & Uppdragen

Det finns flera olika typer av uppdrag men gemensamt för alla är att man kan samarbeta och köra ihop, antingen gör man det med helt okönda eller med folk man känner IRL..

Är man ett gäng som spelar seriöst ihop skapar man en CREW och samlar poäng tillsammans.

Finns såklart även de klassiska death matcherna där man i princip mejar ner eller blir nermejad av andra motståndare, orkade bara köra ett par sådana eftersom de inte intresserar mig lika mycket som biltävlingarna eller de mer komplexa uppdragen.

Biluppdrag-GTA5

GTAV - Missions

Vissa uppdrag kan man köra själv om man inte vill blanda in andra fjortisar som spelat spelet dygnet runt och redan kört alla uppdrag flera gånger och inte samarbetar för fem öre.

Samarbete-GTA5-Uppdrag

GTAV - Races

Andra uppdrag kräver att man samarbetar. Som ovan, en sitter bak och ser var man ska köra och ska agera kartläsare åt den som styr hojen och ge direktiv genom att trycka på sin kontroller för att ge mig en pil åt vilket håll jag ska svänga. En kul variant som tvingar egofjortisarna att jobba med oss gamlingar..

Porsche-911-GTAV

Första Köpta Bilen

När man fått ihop sin första "lön" så beställde i alla fall jag en gul Porsche 911 eller den heter inte så men iaf. Som bilnörd välkomnar man denna del där man hos "Los Santos Customs" kan ändra fälgar och uppgradera annat men denna bil kanske var snygg men rätt värdelös i spelet.. Nästa lön gick till att köpa en första lägenhet i Onlinedelen och ett garage.

RP-Rank-Up-GTAV

Rank UP

Efter varje lyckat uppdrag, race eller annat så stiger man i rang och jag har sett folk med både 5 och 600 i rank så jag vet inte om det finns något tak. Nya bilar, vapen och kläder låses upp efter grad.

Lägenheter-High-End-GTA5

GTAV - High End Apartment

När man fått ihop 3-400' köper man en "high end" lägenhet och låser upp de svårare heist uppdragen som ofta är uppdelade i flera steg.

Uppdrag-Heist-Online-GTA5

GTAV Heists

Heist-uppdrag ihop med vettiga människor som pratar så man förstår kan vara hur kul som helst. Spelar man med folk man känner och som spelar på samma sätt som en själv så kan GTA Online vara som att man styr en Bruce i Die Hard filmerna eller filmen HEAT!

Samtidigt kan man bli tvungen att samarbeta med nåt pucko som varken kommunicerar eller bara mumlar nåt eller svär (gissar på fjortisar i USA) och kör sitt eget race vilket blir helt värdelöst eller det värsta, loggar av mitt i så att resterande tre spelare får börja om på nytt..

Armored-Evo-GTAV

Bepansrade Bilar Säkrast

Sålde senare den gula Porschen och sparade istället ihop till en lättkörd och bepansrad Evo (Karuna) som går att använda till mycket eftersom den har plats för fyra spelare och tack vare sitt pansar så klarar den rätt i princip oändligt mycket stryk innan man själv börjar ta skada.

Karuna = Vägen Till Cash + RP

Jag har nu nått Level 100 och kan säga att ovan bil är nästan ett måste. Lite tråkigt men vill man tjäna snabba pengar/RP får man ta till Karuna som oftast funkar att dundra in med, meja ner alla och sedan fly upp i bergen med eftersom jag aldrig lyckats förstöra den genom att köra sönder den.

GTAonline-Disconnected-tappar-kontakten

GTAV Online - Kritiken

Det är lite mycket väntan i GTAV online och ska du spela online utan att känna ett gäng spelare så är inte GTA5 någon jättehit. En annan sak är att spelet då och då tappar kontakten till servrarna trots att ditt internet hemma inte dippat.

Sedan måste jag återkomma till fjortisarna igen. Om uppdraget är att frige en snubbe från fängelset och se till att han överlever för att kunna fly landet med flyg så får väl alla göra sitt bästa (sin tilldelade del av uppdraget) och inte larva sig men återigen, man kan spela alla uppdragen med folk man känner och då bara hålla sig i ett eget spelrum.

Update: Skaffa internetvänner att spela med, kör ett party och du slipper all väntan jag beskriver ovan. Har du inga vänner online, kör du ett uppdrag som ger mkt RP/Pengar, t.ex. Titan Job - Detta uppdrag startar direkt då alla vill åt de ~25000 och ~3500 RP som uppdraget kan ge OM man låter det ta mer än 5 minuter. Angående stabiliteten så har det blivit mycket bättre men fortfarande gäller det att ha ett bra internet hemma, speciellt om du kör Wireless.

Helikopter-GTA5

Summering GTA Online

Summeringen blir att online-konceptet ÄR brutalt bra och för mig som suttit och spelat Pong och Pac-Man som liten så blir jag fortfarande helt häpen av grafiken och allt man kan göra samt att man både kan prata och spela ihop med andra i USA, Turkiet eller Tyskland.

Ett av mina bästa GTA-online-moments var när vi skulle eskortera två lastbilar. Två spelare (Tyskar) körde en varsin lastbil, jag stod bak på en jeep som spelare tre körde (från Holland) och vårt jobb var att se till att vägen var fri från gängmedlemmar som försökt hindra lastbilarna. Bra samarbete mellan jeepföraren och mig med kulsprutan bak = hysteriskt bra, spännande action..

Spelet har fått mycket kritik för att det är våldsamt och hemma hos oss lägger jag bort spelet varje gång jag spelat. Att som vuxen spela det är inte konstigare än att kolla på en actionfilm, gillade du filmen Heat så skulle du kunna spela en av dem i spelet, ihop med mig?

Lägg till mig på PSN om du spelar #GTAonline och känner att vi pratar samma språk, mitt PSN alias är = MR_T_BONE

Onlineproblemen och alla fjortisar har jag lessnat på just nu så jag lägger ner det men tänker ragga tag på likasinnade och köra klart alla "Heists" innan jag slutar att besöka Los Santos för gott..

Motocross-GTA5

Update: Alla Heists Avklarade

Efter en bra spelkväll så hittade jag ett gäng spelare som körde seriöst och vi körde klart alla Heist samt de nya Contact Missions som kom i Lamar uppdateringen.

Get-Buzzard-GTAOnline

Update: Buzzard Helikopter

Nu har jag spelat så pass mycket GTAonline att jag precis hade råd att köpa en egen attackhelikopter, en liten smidig Buzzard Attack Chopper som har både missiler och kulspruta. Vissa uppdrag blir så mycket enklare om en i gänget kan ge lite stöd från luften och dessutom kostar helikoptern bara 200$ per gång att beställa vilket är mycket mindre än kostnaden för ammunition.

Snabbt Sätt Skaffa RP & Pengar

Tips: Vill du tjäna pengar och RP snabbt på egen hand och har ovan helikopter? Starta uppdraget "Blow Up III", ring därefter fram din helikopter, flyg till hamnen och bomba bilar och de två SUV:ar som kommer och flyg hem men avsluta inte uppdraget direkt utan vänta minst 5 minuter. Detta ger dig ~19000$ och ~3000RP.

Köpt-Vapid-Slamvam-GTA-Chevy-Stepside

Update: Vapid Slamvan

Det går allt längre tid mellan speltillfällena men körde lite i helgen eftersom Rockstar släppte en uppdatering.

Skaffade då ovan Stepside som i spelet heter "Vapid Slamvan". Efter lite upgrades så går den som ett skott men är helt värdelös när vägen är ojämn eller när man svänger.. Smällar man får ta när man ska rulla fint, vad tycker ni om min customizering btw?

GTAV-Armor-6x6-Dubsta-LVL-100-Car

Update: LEVEL 100

När man når level 100 låses ovan "Dubsta 6x6" upp men även om den går att uppgradera med 100% pansar och massa trim så att den blir ruggigt snabb så slår den ändå inte Karuna på några punkter förutom att den tar 6 personer medan Evon tar 4.

GTAV-Level120-Minigun

Update: LEVEL 120

Når man level 120 i onlineläget så låses det sista vapnet upp i butiken som är minigun ("rullpeppraren" som mina söner kallar den).

Du kan även köpa 9st skyddsvästar, för att få 10 krävs level 135.

GTA-CEO-Update-Warehouse-Office-Missions

Update: CEO + Business

Har köpt mig ett kontor samt ett par warehouse (~2 miljoner) och blivit CEO men jag vet inte, det kostade mer än det smakade.

CEO uppdragen gick ut på att man köpte "olagligheter" (som ibland låg gömda i parkerade husbilar) och körde sedan över halva kartan för att leverera dem till sitt lager. När lagret var fullt sålde man allt och tjänade en hacka men det krävdes massor av jobb och hamnade du på en public server var risken överhängande att någon förstörde för dig så att du blev utan några pengar. Dessa missions är OK om man är flera i ett party då alla tjänar OK på dem och då är det även lättare att klara leveranserna.

Why-Buy-Hydra-GTAV

Update: Köpte Hydra

Hade inte köpt något på länge och därför fanns kapital till ett eget attackplan. En Hydra (~3 miljoner) som kan starta vertikalt som en helikopter men via ett tryck på "höger dpad" ställs om till snabbt jetplan som har missiler samt och kulspruta med explosiva kulor.

Valkyrie-GTAV

Savage-GTAV

Nästa köp kommer nog bli en av de större helikoptrarna men nu är sparbössan rejält tom och vi har börjat köra nya Bikers DLC'n där vi är ett gäng trevliga och hårt arbetande mopedister. Denna DLC är klart roligare och hojåkarna har även lärt sig en hel del nya "tricks" medan de kör så tummen upp för denna update!

Fler liknande inlägg hittar du i arkivet under #Gaming.

2 Besökare har kommenterat :
Unknown sa...

Hej. Bra inlägg med bra förklaringar. :)
Pratar du svenska?

Hade isf varit trevligt att få joina dig. :)

/Filip

FixarFarsan sa...

Yes, du har mitt PSN id i inlägget, bara lägga till