-->

Testat SegWay (Numera Klassad Som Cykel)

På en lunchpromenad nyligen så tog kollegan ut sitt pendlarfordon, en Segway! Dessa (dyra leksaker för vuxna?) var i början utanför alla trafikregler men är nu efter en trafiklagändring klassade som cyklar och ska framföras på samma sätt..

Alltså inget hjälmtvång ens om du är över 15 år.

Lunch-Test-SegWay

Fick Provköra Hans SegWay

Detta var första gången jag ställde mig på en SegWay men de var busenkelt att köra (på plan asfalt i alla fall) och inte så "sega" iväg som namnet antyder.

Helt ok acceleration om man lutade sig duktigt framåt, även helt ok fartupplevelse om man fortsatte att stå framåtlutad och snabba kurvegenskaper.. allt detta fortfarande på torr cykelbana.

På grus skulle man kunna göra donuts men det fick jag inte göra, såg ägarens oroliga blick redan när jag testade fullacceleration och maxfart på cykelbanan så jag lämnat tillbaka den innan nåt hände.. ;)

Segway-nerför-Trappa

Ägaren Kör SegWay I Trappor

Han som äger.. vad ska man säga.. hojen? Han pendlar i alla fall med den, kör i barnvagnsspåren i trappor som ovan och laddar den på jobbet medan han trycker på knappar och dricker hiskliga mängder kaffe.

Vill man köpa en ny bättre segway idag ligger de på runt +70.000:-, väger 50 pannor och har då en räckvidd på drygt 3,5 mil, kul leksak eller ett nyttofordon? Jag vet inte längre vad jag tycker?

Man får i alla fall mer kondition och frisk luft med en riktig cykel så in nu och läs i mitt arkiv vad jag skriver under taggen äkta #Cykel.

1 Besökare har kommenterat :
Johan sa...

Har inte provat något av det men efter att ha sett en kille på Monowheel känns Segway plötsligt helt passé. Monowheel kostar bara en bråkdel, går att bära med en hand och är så mycket coolare.